2024.02.24., szombat - Mátyás
Szekszárd: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Jön a sztrájk a Volánbusznál: ezen a két napon lesz a sofőrök munkabeszüntetése

Zimon András | 2023. december 06. - 20:00
Jön a sztrájk a Volánbusznál: ezen a két napon lesz a sofőrök munkabeszüntetése

A Fővárosi Törvényszék jogszerűnek mondta ki a Volán-dolgozók szakszervezetének tervezett munkabeszüntetését, így azt december 10-11-én megtartják. Az elégséges szolgáltatás biztosításáról később tájékoztatják az utazóközönséget.

A Fővárosi Törvényszék a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezetnek (SZAKSZ) adott igazat a sztrájk jogszerűségének megállapítása iránt indult nemperes eljárásban, amelyben a Volánbusz Zrt. kérelme elutasításra került – írta meg a penzcentrum.hu.

Noha a végzés nem jogerős, immár jogi szempontból is megkezdhető a december 10-11. napjára bejelentett munkabeszüntetés, így az a szükséges „még elégséges szolgáltatás” biztosítása mellett megtartásra kerülhet. A munkáltató legkésőbb két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatja az utazóközönséget a várható menetrendről – közölte a szakszervezet.

A Volán-dolgozók szakszervezete azután döntött a munkabeszüntetés mellett, hogy eredménytelenül zárultak a bértárgyalások. Korábbi közleményükben azt írták: míg az autóbuszvezetők mindkét napon részt vesznek a sztrájkban, a karbantartó munkások december 11-én az első műszak 8-11 óra, míg a második műszak 14-17 óra között szüntetheti be a munkát. A szellemi munkakörben dolgozók ugyanezen a napon 8-12 óra közötti időpontban csatlakozhatnak a SZAKSZ sztrájkfelhívásához.

Fotó: Facebook