2023.12.09., szombat - Natália
Szekszárd: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

MúltKult: 09.23. Isten éltesse Cseke Katinkát

Todorovits Rea | 2023. szeptember 23. - 08:00
MúltKult: 09.23. Isten éltesse Cseke Katinkát

Szigetváron született 1971-ben.

A Merlin Színházban indult színészi pályája, ahol 1992-től Jordán Tamás, Lázár Kati és Ács János rendezéseiben szerepelt. 1993-tól a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, 1997-ben végzett, Marton László osztályában. Főiskolásként, 1995-től gyakorlati idejét a Vígszínházban és a Pesti Színháznál töltötte, de játszott a Thália Színházban is, Csiszár Imre rendezésében, Fejes Endre: Rozsdatemető című előadásában.

Friss diplomás színésznőként, a szolnoki Szigligeti Színház szerződtette. 2000-től szabadfoglalkozású színésznő, játszott például a Ruttkai Éva Színházban, az Újpest Színházban, a Fogi Színház utazótársulatában, a Szabad Ötletek Színháza előadásaiban, a Pécsi Nyári Színházban, a Centrál Színházban, a Kalocsai Színházban és a Spirit Színházban is.

Énekelt a harmadik Megasztárban 2005-ben, és bekerült a szakmai zsűri által legjobbnak tartott 50 versenyző közé. A Jóban Rosszban című sorozat Bodolai Böbéjét játszotta, de ez megakadályozta abban, hogy visszatérjen a színpadra, hiszen mindenki Böbe szerepével azonosította. Pályája elején a világirodalom klasszikusainak női szerepeit játszhatta el és ez a vágya volt az, amiért felhagyott sorozatbeli szerepével. 

Magánéletében, útkeresésében a művészet, az értékadás és a humoros könnyedség jellemzi, így nem meglepő, hogy a színház világa továbbra is az élete része. 

Kiemelt fotó: Cseke Katinka/Facebook