2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Lassan már el is utazik helyettünk a mesterséges intelligencia

Wolfy, 2023. szeptember 18. - 12:00
Lassan már el is utazik helyettünk a mesterséges intelligencia

Az MI egyre több MIndent csinál MIhelyettünk: kitalál, feltalál, megtalál, most pedig rátalál... a nekünk tetsző utazásokra. Szerintem nincs messze az az idő, hogy el is megy helyettünk, és küld nekünk majd e-üdvözlőlapokat.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Úttörő fejlesztést jelentett be az utazástervezés terén a Guide to Europe: bemutatták Travist, egy generatív mesterséges intelligencián alapuló utazástervezőt, amely a felhasználók preferenciái, a közelben lévő látványosságok, az ismertetőkben szereplő adatok egyedi ötvözete, a nyitvatartási idők és egyéb kritikus változók alapján immár képes optimalizált útiterveket kínálni a felhasználók számára.

A legkorszerűbb generikus MI-algoritmus használatával Travis a turistalátványosságok példa nélküli választékát ismeri, és a kifogástalan utazási élmény nyújtása érdekében optimalizálja az útvonalakat. A chatbot túlmutat a hagyományos utazástervezésen azáltal, hogy a felhasználói preferenciákhoz és ismertetőkhöz igazított csomagot állít össze a legjobb szolgáltatásokból. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen egyszerű foglalási folyamatban megtekintsék és lefoglalják az egész utat.

Bemutatjuk azt a chatbotot, amely forradalmasítja az utazások megtervezését. Travis segítségével a felhasználók a saját nyelvükön kapcsolatba léphetnek egymással és rátalálhatnak a tökéletes utazásra. Ehhez még a célállomás meghatározására sincs szükség; elég, ha a felhasználó megadja, hogy milyen élményt szeretne, például milyen legyen az időjárás, a régió, illetve a helyi kultúra
- mondta Helgi Helgason, a Guide to Europe mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének vezetője, aki szerint a robotsegítőtárs révén időt takaríthatunk meg, és megelőzhetjük a stresszt azáltal, hogy gyorsan és biztonsággal foglalhatjuk le a tökéletesen megtervezett utunkat. De rögtön hozzá is tette: Travis nem egy szimpla utazástervező, hanem valóban gyökeres változást hoz az életünkbe.
Hatalmas mennyiségű adat felhasználásával precízen meg tudja tervezni az utazást oly módon, amelyről bizton állíthatjuk, hogy mind a pontosság, mind pedig a gyorsaság tekintetében meghaladja az emberi képességeket. Nem csak egy út lefoglalásáról van szó; azt az utazást tökéletessé is tesszük
- állította Travis megálmodója.Ennek az innovatív szolgáltatásnak az elindításával a Guide to Europe megerősítheti az utazási technológia élvonalában betöltött pozícióját azáltal, hogy teljesen új dimenziót nyit az európai vakációk keresése, megtervezése és lefoglalása terén.