2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Eldőlt: mennie kell Szekszárd fideszes polgármesterének

Tóth Rózsa, 2023. június 21. - 17:30
Eldőlt: mennie kell Szekszárd fideszes polgármesterének

A törvény rendelkezése értelmében Ács Rezső polgármesteri tisztsége az összeférhetetlenségi ok megállapítását követő nap, azaz 2023. május 26. napján megszűnt. Máté Péter és Bomba Gábor bizottsági elnökök tájékoztatták a június 21-én hozott intézkedésről Ács Rezsőt és a polgármesteri hivatal valamennyi munkatársát. A polgármester jogkörébe tartozó feladatokat jelenleg Gyurkovics János alpolgármester látja el.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

2023. június 21-én közleményt adott ki Máté Péter és Bomba Gábor bizottsági elnök aláírásával Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése, mely szerint a 147/2023. (V.25.) számú határozatával 2023. május 25. napján megállapította, hogy Ács Rezső polgármester huzamosabb ideje a tisztségével összeegyeztethetetlen más kereső foglalkozásra irányuló tisztséget is betölt, amely miatt vele szemben fennáll a törvény szerinti összeférhetetlenségi ok.

Ács Rezső polgármester a törvény által biztosított lehetőségével élve a döntés végrehajtását felfüggesztette, a Közgyűléstől a napirend újbóli tárgyalását kérte. A Közgyűlés 2023. június 9-i rendkívüli ülésén a napirend megismételt tárgyalásán minősített többséggel újból megerősítette korábbi döntését.

Ács Rezső polgármester a megismételt döntést megpróbálta újból felfüggeszteni, azonban a Tolna Vármegyei Kormányhivataltól azt a tájékoztatást kapta a közgyűlés, hogy a törvény ugyanazon ügyben csak egy alkalommal teszi lehetővé a polgármester számára, hogy kezdeményezze az újbóli tárgyalást.

A törvény rendelkezése értelmében Ács Rezső polgármesteri tisztsége az összeférhetetlenségi ok megállapítását követő nap, azaz 2023. május 26. napján megszűnt.

A határozatban foglaltak érvényre juttatására és végrehajtására a Közgyűlés Máté Péter és Bomba Gábor frakcióvezetőket, bizottsági elnököket jelölte ki.

Az elnökök a polgármester összeférhetetlenségét kimondó 147/2023. (V.25.) számú határozat végrehajtása érdekében 2023. június 21-én hozott intézkedésekről tájékoztatták Ács Rezső polgármestert és a Polgármesteri Hivatal valamennyi munkatársát.   

A polgármester jogkörébe tartozó feladatokat jelenleg az Önkormányzat alpolgármestere, Gyurkovics János látja el. Ács Rezső polgármesteri tisztsége megszűnését követően kizárólag állampolgári ügyek intézésére, ügyfélfogadási időben, ügyfélként látogathatja a hivatalt.

Fotó: Ács Rezső Facebook oldala