2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Június 23-án a Garay téren gyűjtenek aláírásokat a státusztörvény ellen

Tóth Rózsa, 2023. június 21. - 16:44
Június 23-án a Garay téren gyűjtenek aláírásokat a státusztörvény ellen

Az Országgyűlés még nem szavazta meg a státusztörvényt, de valószínűleg erre még július 7-ig sort kerítenek. A Tanítanék Mozgalom internetes oldalán online alá lehet írni a petíciót, melyben pedagógusok, szülők, diákok, bárki kérheti, hogy ne vezessék be a bosszútörvényként elhíresült leendő jogszabályt. Szekszárdon, a Garay téren a hagyományos módon, személyesen is alá lehet írni az ívet.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, a június 19-én tartott kormányinfón közölte Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy mivel az Országgyűlés rendkívüli ülésszaka július 7-éig tart, ezért várhatóan addig lesz a státusztörvényről szavazás. 

2023. június elsején délután 17 órakor az ország számos pontján magánszemélyek az oktatásért szerveztek akciót. Az eseményen a résztvevők nemet mondtak az erőszakra és nemet mondtak a státusztörvényre. Lapunk, a frisshirek.hu élőben közvetítette az eseményt Szekszárdról, majd ezt követően részletesen beszámoltunk róla.

A státusztörvény elfogadása ellen aláírásgyűjtési akcióra fog sor kerülni június 23-án pénteken Szekszárdon a Garay téren, ahol bárki elvi szinten támogathatja a pedagógusokat. Az esemény részleteiről itt tájékozódhat. Az, aki nem tud személyesen elmenni, az a Tanítanék! mozgalom oldalán található online felületen is szignálhatja a petíciót, melyet itt tehet meg.

Fotó: Tanítanék Facebook oldala