2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Nemzetközi Duna Fesztivál a bölcskei Szent András kastélyban

Tóth Rózsa, 2023. június 17. - 09:15
Nemzetközi Duna Fesztivál a bölcskei Szent András kastélyban

A nemzetközi Duna napot huszadik alkalommal rendezik meg idén a folyó menti országokban a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére a Duna védelmi egyezmény 1994-es aláírásának évfordulóján. A július 1-jén megrendezésre kerülő fesztiválnak a Bölcskén található, hét hektáros ősparkkal övezett klasszicista műemlék kastély ad otthont ebből az alkalomból. A szervezők célja, hogy összekapcsolja a különböző nemzetiségeket, kultúrákat, gazdaságokat és szellemiségeket a béke jegyében.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Tolna vármegyei Bölcskén található Szent András Kastélyban első ízben rendezik meg július 1-jén a nemzetközi Duna Fesztivált, mely programot a június 29-i nemzetközi Duna naphoz kapcsolódva rendezik meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Azt írták, a Duna hullámai, a béke hullámai nevű fesztiválon a hét hektáros ősparkkal övezett klasszicista műemlék kastély egész napos családi programmal várja az érdeklődőket: a koncertek és a képzőművészeti kiállítás mellett lesz filmvetítés, üzleti piknik, népviseleti bemutató, termelői kirakodó vásár, bábelőadás. A programban dunai sárkányhajózás és terepfutás is szerepel.

A fesztiválon osztrák, német, szlovák, szerb, ukrán és magyar képzőművészek állítanak ki. A hagyományteremtő program célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által használt folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki: összekapcsolja a különböző nemzetiségeket, kultúrákat, gazdaságokat és szellemiséget a béke jegyében - fogalmaztak.

Az eseményen fellép a Makám együttes, Rohmann Ditta csellóművész és Szőke Szabolcs duója, Manuel Buda gitárművész, valamint több helyi, környékbeli együttes.

A nemzetközi Duna napot huszadik alkalommal rendezik meg idén a folyó menti országokban a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére a Duna védelmi egyezmény 1994-es aláírásának évfordulóján.

Fotó: Szent András Kastély Facebook-oldala