2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Elmaradt a leváltott Ács Rezső ügyének bírósági tárgyalása

Tóth Rózsa, 2023. június 16. - 07:15
Elmaradt a leváltott Ács Rezső ügyének bírósági tárgyalása

Május végén mondta ki a helyi képviselő-testület a szekszárdi polgármester összeférhetetlenségét, miután kiderült, hogy 2017-től folyamatosan betöltött a főállása mellett egy másikat is: az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanács Elnöki tisztségét. A mellékállásért havi 300 ezer forint juttatásban részesült. Ács Rezső közösségi oldalán jelentette be, hogy bírósághoz fordul, akinek keresete május 30-án érkezett meg a bíróságra.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Elmaradt Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere ügyében a szerdára kitűzött bírósági ülés. Így továbbra sincs bírósági döntés arról, kell-e távoznia összeférhetetlenség miatt a tisztségéből a városvezetőnek. A tárgyalás elhalasztásáról a Pécsi Törvényszék tájékoztatta a Magyar Hangot.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, Ács Rezsőt a szekszárdi közgyűlés ellenzéke a fideszes képviselőkkel összefogva mentette fel a tisztségéből. Május végén a helyi képviselő-testület zárt ülésen mondta ki Ács Rezső összeférhetetlenségét, miután a leadott vagyonnyilatkozata szerint a polgármesteri tisztsége mellett van más rendszeres havi jövedelme, ez azonban törvénybe ütközik. Ennek alapján állapította meg a közgyűlés a városvezető összeférhetetlenséget.

A megromlott egészségi állapotú polgármester azonban a közösségi oldalán bejelentette, hogy megtámadja a döntést, és bírósághoz fordul.

A Pécsi Törvényszék a Magyar Hang előző heti érdeklődésére azt írta: Ács Rezső keresete május 30-án érkezett meg a bíróságra. A közigazgatási eljárás alperese pedig a város, pontosabban annak önkormányzata. Tóth Edit sajtótitkár tájékoztatása szerint a bíróságnak a törvény alapján 15 napon belül kell határozatot hoznia, már ha a határozathozatal feltételei hiánytalanul megvannak.

A jelek szerint azonban ezek a feltételek még hiányoznak. Június 14-i érdeklődésükre ugyanis arról kaptak tájékoztatást, hogy az ügyben aznapra kitűzött tárgyalás elmaradt. Ennek okát a bírósági rendszerben egyéb okkal rögzítették. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy még nem érkezett be minden irat a bírósághoz. Új időpontot az ügyben júliusra tűzött ki a Pécsi Törvényszék.

Fotó: Ács Rezső Facebook-oldala