2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Rekord számú induló volt Domboriban a 10 fős Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Tóth Rózsa, 2023. június 15. - 17:15
Rekord számú induló volt Domboriban a 10 fős Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

A Magyar Sárkányhajó Szövetség égisze alatt került megrendezésre június 10-én és 11-én a 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokság. A premier kategóriában a Rába SC, a PTE, a Körös Dragon SE és a BRSE Főnix Dragon sportolói állhattak legtöbbször a dobogóra.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Magyar Sárkányhajó Szövetség a 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot Domboriban – tájékoztattak. Rekord számú indulóval, verőfényes napsütésben zajlottak a versenyszámok. 200 és 2000 m-es távokat rendeztek, az összes korosztályban (U18, premier, senior). A szövetség és a klubok munkájának köszönhetően az ifjúsági csapatok száma is nőtt. A hétvégét jót hangulat jellemezte. Magas színvonalú verseny volt nagy harcokkal, energikus versenyzéssel.

Premier kategóriában a Rába SC, a PTE, a Körös Dragon SE és a BRSE Főnix Dragon sportolói állhattak legtöbbször a dobogóra. A szeniorok között a Dunai Sárkányok Vác, A BRSE és a Körös Dragon SE vitte haza a legtöbb érmet.

Az U18-as fiatalok körében a Rába SC, míg az U24-es mezőnyben a Körös Dragon SE és a BRSE Főnix Dragon bizonyult a legerősebbnek.

A legénységeknek egy időmérő futamban kellett részt venniük. Az idősorrend alapján a legénységek, a nevezések számától függően A, B, C Dimenziókba kerültek, amelyek külön versenyeztek egymással és külön kerültek értékelésre. Az időmérő futamban a legénységeknek a tudásukhoz mérten a legjobb időt kellett teljesíteniük. A 200 méteren kialakult dimenziók külön versenyeztek, és külön értékelték.

A Magyar Sárkányhajó Szövetség 1998 óta irányítja Magyarországon a sárkányhajó sportot. Kidolgozta a versenyszabályzatát, versenybíró- és edzőképzését. 2008 óta sportági szakszövetségként működik. Összefogja a sárkányhajózással foglalkozó egyesületeket és szabadidős csapatokat, közösségeket. Szakmai munkájukat egységesíti, érdekeiket képviseli. 2018 júliusában a szövetség rendezte a világ legnagyobb sárkányhajós világversenyét a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságot, Szegeden, ahol minden idők legnagyobb versenyzői létszáma, 6200 sportoló vett részt.

Fotó: Magyar Sárkányhajó Szövetség