2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Az Ügyészség napja alkalmából elismerték a Tolna Vármegyei Főügyészség munkatársait

Tóth Rózsa, 2023. június 13. - 18:15
Az Ügyészség napja alkalmából elismerték a Tolna Vármegyei Főügyészség munkatársait

Tolna vármegye ügyészségi alkalmazottai közül a legfőbb ügyész Magyar István-díjat adományozott dr. Erményiné dr. Csike Andrea címzetes főügyészségi ügyésznek. A Kozma Sándor Tudományos Pályázat második helyezettjeként jutalomban részesült dr. Schubert Bálint fogalmazó.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az első magyar királyi ügyészségi törvény 1871. június 10-ei kihirdetésének évfordulója tiszteletére 1991 óta ez a nap az ügyészség ünnepnapja. E törvény hozta létre a modern, önálló ügyészi szervezetet. Az Ügyészség Napjához kapcsolódóan a szervezetben kiemelkedő munkát végző alkalmazottak elismeréseit is átadják – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Az Ügyészség Napja alkalmából 2023. június 9. napján a Legfőbb Ügyészségen tartott központi ünnepségen Dr. Polt Péter legfőbb ügyész köszöntötte a szervezet tagjait, illetve szakmai elismeréseket adott át. Az ünnepségen díszvendégként részt vett dr. Franz Plöchl, az Osztrák Köztársaság legfőbb ügyésze, és dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke is.

A központi ünnepségen Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, Tolna vármegye főügyésze a legmagasabb szakmai elismerést, az első koronaügyész, Kozma Sándor emlékére 1992-ben alapított Kozma Sándor-díjat vehette át, közel négy évtizeden át kimagasló színvonalon, elhivatottsággal végzett szakmai és vezetői tevékenységéért, ügyészi pályafutásának elismeréséül.

Tolna vármegye ügyészségi alkalmazottai közül a legfőbb ügyész Magyar István-díjat adományozott dr. Erményiné dr. Csike Andrea címzetes főügyészségi ügyésznek, a Bonyhádi Járási Ügyészség vezetőjének a kiemelkedő színvonalon és hivatástudattal végzett eredményes szakmai munkájáért.

A Legfőbb Ügyészség által kiírt Kozma Sándor Tudományos Pályázat második helyezettjeként jutalomban részesült dr. Schubert Bálint, szekszárdi járási ügyészségi fogalmazó.

A Tolna Vármegyei Főügyészségen megtartott helyi ünnepségen Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna főügyész köszöntötte a munkatársakat, majd saját hatáskörben Eredményes Munkáért Oklevelet adott át dr. Andódi Lászlóné szekszárdi járási ügyészségi ügyész, Szőts Csaba főügyészségi tisztviselő és Bajnai Jánosné fizikai alkalmazott részére.

Fotó: Legfőbb Ügyészség