2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A látszatra sem ad az Oktatási Hivatal, hibajavítóval módosították az ismertetőjének dátumát - Lezárják a Parlamentet a státusztörvény szavazásakor

Tóth Rózsa, 2023. június 13. - 19:00
A látszatra sem ad az Oktatási Hivatal, hibajavítóval módosították az ismertetőjének dátumát - Lezárják a Parlamentet a státusztörvény szavazásakor

Kiküldték az érintetteknek a Pintér Sándor belügyminiszter alá tartozó oktatás "megreformálására" szolgáló, sokak által vitatott státusztörvény leírását. Most nem a június hatodikán benyújtott tervezet tartalmáról, hanem annak részükre megküldött fizikai dokumentumáról nyilatkoztak pedagógusok felháborodottan, lemondóan vagy szarkasztikusan. Eközben a kormány döntött, teljesen lezárják a Parlamentet a státusztörvény pénteki tárgyalására.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Oktatási Hivatal június 6-i dátummal kiküldte a státusztörvény ismertetőjét a pedagógusoknak, melynek eredeti - feltehetően június elsejei dátumát - hibajavítóval módosították június 6-ra a lapunkhoz, a frisshirek.hu-hoz eljuttatott fotó alapján.

Amint arról korábban beszámoltunk, Pintér Sándor tárcája ezen a napon nyújtotta be az Országgyűlésnek a pedagógus státusztörvény tervezetét.

A nevük elhallgatását kérő, többnyire megfélemlített tanárok ezzel kapcsolatban elmondák, hogy a stílus maga az embert, jelen esetben a feladót minősíti, és sokmindent elárul a címzettek iránti tiszteletről. Más pedagógus félig viccesen megjegyezte, hogy bármelyik másodikos gyermek szebb hatost firkant, ha megkéri. Az okok között említik azt, hogy bizonyára spórol a hivatal, és ezért írták át kézzel a már kinyomtatott ismertetőket, hogy ne vesszenek kárba azután, hogy a dátumon módosítani kellett.

Amint arról szintén beszámoltunk korábban, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a pedagógusok új életpályájával kapcsolatban rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett június 16. péntekre a kormány nevében.

Biztosra megy a kormány: teljesen lezárják a Parlamentet a státusztörvény pénteki tárgyalására

Indoklás nélküli, rendkívüli döntéssel minden „külsős” személyt igyekeznek távol tartanai a parlamenti ülésteremből június 16-án pénteken, amikor a kormány kérésére az Országgyűlés rendkívüli ülésen tárgyal egy sor vitatott javaslatot, így például a státusztörvényt is.

A hvg.hu megtudta: a kizárólag erre a napra, június 16-án péntekre érvényes speciális szabályokról kedden ment ki egy körlevél a képviselőknek. Ebben arról tájékoztatnak, hogy

aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit, és nem érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem – utóbbi akár azt is jelentheti, hogy a sajtó képviselőit is kizárják.

A levél úgy fogalmaz: „június 16-án az Országház-látogatás szünetel” továbbá „az Országházba és a Szabad György Irodaházba napi beléptetési engedélyt nem lehet leadni, illetve az előzetesen leadottak erre a napra nem érvényesek”.

Kép: beküldött fotó

Címlapkép: PDSZ-Facebook-oldala, akik feltették a kérdést: 

"Vajon kitől félnek?"