2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Súlyos motorbaleset történt Párinál a hétvégén

frisshirek.hu, 2023. június 12. - 16:45
Súlyos motorbaleset történt Párinál a hétvégén

A rendőrség előző hétvégére vonatkozó baleseti összefoglalója szerint egy súlyos motorbaleset és kilenc anyagi káros karambol történt megyénk útjain. Több vadelütés is történt, az egyik esetben mentőautó ütközött egy vaddal Decs közelében. Egy másik esetben tűzoltóautó ütközött össze egy figyelmetlen sofőrrel. A hétvégén több esetben mutatott pozitív jelzést a szonda a megye területén.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az elmúlt hétvégén egy súlyos és kilenc anyagi kárral végződő közlekedési esemény történt a vármegye útjain. Pénteken hét esetben tettek bejelentést anyagi káros balesetekről – tette közzé baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hajnalban egy mentőautó ütközött vaddal az 56-os főút 12-es kilométerszelvényében Decs közelében.

Reggel, röviddel nyolc óra előtt egy figyelmetlen sofőr nem adott elsőbbséget Szekszárdon a Parászta utca irányából közlekedve a Rákóczi utcán szabályosan haladó autónak, így nekiütközött.

Dombóváron három utolérés is történt. Negyed tizenegykor, egy óra körül és délután fél ötkor is volt egy-egy baleset, amikor a hátul haladó autó sofőrje későn észlelte, hogy az előtte közlekedő lassít.

Kapospulán egy figyelmetlen sofőr közlekedett autóval, amikor egy előtte haladó és forgalmi okból jobbra lehúzódó kocsi előzésébe kezdett. A manőver során nem észlelte, hogy egy megkülönböztető fény- és hangjelzést használó tűzoltóautó már megkezdte az előzését, így összeütköztek.

Szintén pénteken délután háromnegyed öt körüli időben az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán egy autó szalagkorlátnak hajtott. Egy férfi közlekedett autóval a haladó forgalmi sávban, amikor a 121-es kilométerszelvényben előzés miatt áttért a belső, előző forgalmi sávba. Figyelmetlensége miatt az útpadkára hajtott, majd visszatért az előző sávba, de elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és a belső, sávokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött. A kocsi megpördült és a leállósáv irányába sodródott, ahol hátuljával a jobb oldali szalagkorlátnak ütközve állt meg.

Szombaton délután negyed hat körüli időben egy pári lakos közlekedett segédmotoros kerékpárral Pári irányából Tamási irányába a kerékpárúton. Mivel nem az útviszonyoknak megfelelően haladt, a sáros úton megcsúszott, majd elesett. A motoros súlyosan megsérült.

A 63-as főúton egy Szekszárd felől Szedres irányába közlekedő autó elé vadon élő állat futott féktávolságon belül, így a sofőr nem tudta elkerülni az ütközést.

Vasárnap Szekszárdon történt egy koccanás. Egy nagyáruház parkolójából kitolató autós ütközött egy szabályosan közlekedő kocsi elejének, majd megállás és adatai hátrahagyása nélkül távozott.

A hétvége sem telt el ittas elfogás nélkül. Pénteken késő este Pakson igazoltattak az egyenruhások egy 19 éves szekszárdi férfit, akinél pozitív értéket jelzett a szonda. Szombaton négy esetben intézkedtek a rendőrök ittas sofőrrel szemben. Az 5112-es úton egy bogyiszlói férfi, Pincehelyen egy nagyszékelyi férfi, Szekszárdon és Tamásiban egy-egy helyi sofőr ellenőrzése során derült ki, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A pincehelyi esetnél az ittas sofőr a biztonsági övet sem használta, ráadásul eltiltás hatálya alatt vezetett. A pénteki szabályszegés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki az intézkedők, a szombati esetek miatt büntető feljelentést tettek és felfüggesztették a sofőrök vezetési jogosultságát.

Fotó: police.hu