2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Titkos londoni megbízó részére lopott pénzt az interneten egy szakcsi férfi Tolnában

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 08:15
Titkos londoni megbízó részére lopott pénzt az interneten egy szakcsi férfi Tolnában

A 49 éves gyanúsított egy nő banki adatait szerezte meg jogosulatlanul és annak felhasználásával 199 ezer forintot utalt egy külföldi számlára. Az elkövető egy londoni céggel állt kapcsolatban, akik számítógépes munkával bízták meg, ezáltal távoli elérést kellett biztosítania a számítógépéhez. A titkos megbízó kilétét még nem sikerült megállapítani.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A paksi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 49 éves férfit gyanúsítottak meg információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével – közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy nő tett feljelentést 2022. június 29-én ismeretlen tettes ellen, aki megtévesztve őt a banki adatait jogosulatlanul megszerezte, és annak felhasználásával 199.000 forintot utalt el egy külföldi számlaszámra. Ezen túl a nő által lekötött további 5 millió forintot átvezette a folyószámlára, lehetővé téve annak elutalását.

Az ügyben a paksi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett információk alapján eljutottak egy 49 éves szakcsi férfihoz, akit elszámoltattak az üggyel kapcsolatban, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A meggyanúsított férfi elmondta, egy álláshirdetésre jelentkezve került kapcsolatba egy, tudomása szerint londoni céggel, akik számítógépes munkával bízták meg.

Először el kellett küldenie az iratai másolatát, majd kapott egy munkaszerződést. Ezután egy folyószámlát kellett nyitnia saját nevére, valamint egy Wise számlát is. Ebben a megbízója segített neki, egy távoli elérést biztosító programot telepíttetett vele, majd szinte mindent a megbízó intézett.

Annyi volt a feladata, hogy naponta négy órán keresztül biztosítsa „munkáltatója” részére a távoli elérést, minden mást ő intézett. A munkavállaló számlájára érkeztek különböző összegek, amiket utasítás alapján kellett tovább utalni. A látszólag jól fizető állásból így lett bűncselekmény.

A titkos megbízó kiléte nem volt megállapítható.

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást az ügyben és a napokban az illetékes ügyészségnek befejezési javaslattal küldték meg.

Fotó: police.hu