2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Három baleseti is történt az M6-oson, ebből kettő egy percen belül

frisshirek.hu, 2023. június 08. - 15:45
Három baleseti is történt az M6-oson, ebből kettő egy percen belül

A rendőrség előző napra vonatkozó baleseti összefoglalója alapján a karambollista vezető helyszíne az M6-os autópálya volt Tolnában. Ettől függetlenül a nap egyetlen sérüléses balesetét egy biciklist okozta, aki egy, a háza udvarából kilépő 70 éves férfit „ütött el” Bátaszéken.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szerdán egy könnyű sérüléssel járó és négy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások – közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A sérüléses baleset Bátaszéken történt délután fél négy körül. Egy férfi kerékpározott az Árpád utcában a járdán, amikor az egyik ház udvarából kilépett egy 70 éves helyi férfi, akit a biciklis fellökött. A gyalogos elesett és könnyebben megsérült.

Az anyagi káros balesetek közül kettő egy percen belül történt az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán.

Az első 12 óra 38 perc körüli időben történt. Egy férfi közlekedett autóval a külső forgalmi sávban Pécs felé. Sebességét nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, így a 136-os kilométerszelvényhez érve a vizes úton megcsúszott és a két pályatestet elválasztó szalagkorlátnak csapódott.

Egy perccel később egy török férfi okozott balesetet. A sofőr a 137 –es kilométerszelvényben haladt egy magyar rendszámos autóval a pályatest haladósávján, amikor a heves esőzés és a nem megfelelő sebesség miatt az előtte haladó tehergépkocsi vontatmányának ütközött. Az ütközés erejétől a vontatmány lekapcsolódott és a sávokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött. A tehergépkocsi továbbhaladva a leállósávon állt meg. A feltételezett okozó áttért az előzősávba és ott a szalagkorlátra felfutva állt meg.

Egy órával később egy férfi közlekedett autóval az M6-os autópálya jobb pályatest külső forgalmi sávjában Pécs felé. Mivel haladási sebességét nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, a 144-es kilométerszelvényhez érve a vizes úton megcsúszott és az úttest jobb széle mellett található vízelvezető árokba lehajtott, ahol több növénynek is nekiütközött.

Dombóváron egy figyelmetlen sofőr álló tűzoltóautónak ütközött kikerülése során.

Fotó: police.hu