2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Szigorított a házirenden a tolnai kórház a késeléses ügy miatt

frisshirek.hu, 2023. június 05. - 16:45
Szigorított a házirenden a tolnai kórház a késeléses ügy miatt

Május 15-én éjjel egy kórházban ápolt 75 idős férfi életveszélyesen megkéselt egy ápolónőt és megsebesített egy másik kórházi dolgozót. Dr. Németh Csaba, a Balassa János Kórház főigazgatója közleményben tudatta, hogy a történtek miatt ezentúl az intézménybe személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak nem vihetők be. Étkezés céljából kizárólag tompa végű kenőkés használható a kórház területén.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban május közepén. A megtámadott ápolónak esélye sem volt a védekezésre, de súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően az ügyeletes szobába tudott menekülni. Az elkövető egy sérülése miatt ott ápolt 75 éves beteg volt, aki eddig tisztázatlan okok miatt késsel sebesítette meg az ápolónőt és egy másik dolgozót, aki munkatársa segítségére sietett.

Intézményünk minden dolgozóját mélyen megrázta a május 15-én éjjel, a Traumatológiai Osztályon történt késeléses támadás. Kolléganőnk szerencsére már jobban van, orvosai hazaengedték, gyógyulása otthonában folytatódik.

– írja legfrissebb közleményében Dr. Németh Csaba a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatója.

Kitér rá, hogy a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház vezetősége, dolgozói nagyobb biztonsága érdekében 2023 május 30-i hatállyal módosította az intézmény házirendjét, melynek 22. pontjában az alábbiakat fogalmazta meg:

Az intézménybe személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, szúró- és vágóeszköz, gázspray stb.) nem hozhatók be. Étkezési célból kizárólag tompa végű kenőkés használható a kórház területén. Az intézménybe fegyvert, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt behozni tilos.

Felhívja a figyelmet, hogy a nővérek a jövőben fokozott figyelemmel kísérik a betegek által behozott tárgyakat. Amennyiben valakinél szúró-vágó eszközt találnak, azt elkérik és biztonságos helyre teszik, illetve hazaküldik a hozzátartozókkal. Minden osztályon rendelkezésre áll vágásra alkalmas kés, amely szükség esetén kölcsön kérhető a nővérektől.

Fotó: Tolna Vármegyei Balassa János Kórház