2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Nem hajlandó megválni posztjától Ács Rezső

Tóth Rózsa, 2023. június 01. - 08:45
Nem hajlandó megválni posztjától Ács Rezső

A helyi közgyűlés döntése hivatalosan már pénteken hatályba lépett, ám Ács aznap bement a hivatalába és közölte, hogy megtámadja. A fizetésére, szolgálati autójára és a telefonjára is igényt tart.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, hiába állapította meg Szekszárd közgyűlése a város polgármesterének, Ács Rezsőnek az összeférhetetlenségét, a polgármester a hvg.hu szemléje szerint az ATV híradójának beszámolójára hivatkozva nem szeretne lemondani posztjáról, sőt jogi úton támadná meg a döntést.

A helyi közgyűlés döntése hivatalosan már pénteken hatályba lépett, ám Ács aznap bement a hivatalába és közölte, hogy megtámadja.

Emellett igényt tart a fizetésére, szolgálati autójára és telefonjára is.
Tudomásom szerint ezek alapján a bérszámfejtés nem hó végével történik, hanem 25-ével. Az én olvasatomban 25-ével a munkaviszonya, és ezzel együtt a bérezése megszűnt. Az autót természetesen vissza kell venni tőle, de ennek a pontos dátumát nem tudom, mikor lesz.

– mondta Máté Péter, a szekszárdi önkormányzat fideszes frakcióvezetője.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a polgármester feladatait egy még meg nem nevezett ügyvivő polgármester fogja átvenni. Az Éljen Szekszárd frakcióvezetője, Bomba Gábor az ATV-nek azt mondta, hogy Áccsal jelenleg nem lehet kommunikálni, „sem írásban, sem szóban. Sosem tudtuk meg, hogy aki válaszolt nekünk, az ki volt, ezért nem tudjuk, hogy miért ragaszkodik ennyire a székéhez. Lehet, hogy valami van a füle mögött”.

Szekszárdon a 2019-es önkormányzati választáson még az ellenzék volt többségben, a polgármester azonban fideszes lett. Később az egyik képviselő kilépett a többségi frakcióból, a polgármester pedig súlyos beteg lett, így az üléseken nem vett részt. Arról, hogy mi lesz most Ács Rezső sorsa, senki nem tud konkrétumot. A képviselők szerint a közgyűlés döntését nem befolyásolja, hogy a polgármester jogi útra tereli-e az ügyet, vagy sem.

Fotó: Ács Rezső Facebook-oldala