2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Három napig 62 helyszínen figyelték a tolnai rendőrök az autósokat

frisshirek.hu, 2023. június 01. - 12:13
Három napig 62 helyszínen figyelték a tolnai rendőrök az autósokat

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a három napos akció során 85 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot. 50 autósnak és 3 gyalogosnak helyszíni bírságot kellett fizetnie, hat esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlekedésrendészeti szakterület munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél kevesebb baleset történjen az utakon. Ennek érdekében szervezte az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési akcióját a napokban - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök országszerte ellenőrizték a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, amely során testkamerát, civil járműveket és drónokat is bevetettek. Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartására. Az ellenőrzéshez a Tolna vármegyei rendőrök is csatlakoztak, akik összesen 62 helyszínen figyelték a közlekedőket.

A háromnapos akció során 85 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot. 50 autós és három gyalogos helyszíni bírságot kapott. Hat alkalommal szabálysértési feljelentést tettek a helyi rendőrök. 26 járművezetőt és 32 gyalogost pedig figyelmeztettek az általuk elkövetett kisebb szabálysértésekért.

Akadt olyan járművezető, aki a zebrán átkelő gyalogos előtt hajtott át. Volt olyan sofőr is, aki szabálytalan sávváltást követően a rendőrautó előtt ment át a piroson.

Fotó és videó: police.hu