2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Nagy mennyiségben állított elő szintetikus kábítószert, speedet a Tolna megyei férfi

frisshirek.hu, 2023. május 31. - 11:37
Nagy mennyiségben állított elő szintetikus kábítószert, speedet a Tolna megyei férfi

A nyomozó hatóság 2023. május 26-án házkutatást tartott a gyanúsított Tolna megyei lakásában és az általa Budapesten bérelt autóban. Mindkét helyen kábítószergyanús anyagokat és kábítószer szállítására, készítésére, kimérésére és adagolására szolgáló eszközöket foglaltak le. A Tolna Megyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a 45 éves férfi letartóztatását.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Tolna Megyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a 45 éves Tolna vármegyei férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint külföldről szerezte be a kábítószereket - közölte a Tolna Megyei Főügyészség.

A gyanúsított ellen azért indult büntetőeljárás, mert arra merültek fel adatok, hogy nagy mennyiségben állít elő szintetikus kábítószert, speed-et. A megalapozott gyanú szerint ehhez külföldről szállít Magyarországra kábítószert, illetve kábítószer előállításához szükséges alapanyagot, amelyeket a Tolna vármegyei községben található lakóhelyén tart.

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.

A nyomozó hatóság 2023. május 26-án, reggel, kutatott mind a gyanúsított lakóházában, mind pedig az általa Budapesten bérelt személygépkocsiban, melyekből kábítószergyanús anyagokat, valamint kábítószer szállítására, készítésére, kimérésére és adagolására szolgáló eszközöket foglaltak le.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt – elsősorban amfetamin hatóanyagot tartalmazó – kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Erre figyelemmel a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vették. Ezt a bűncselekményt a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A gyanúsítottat 2021. év tavaszán fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és jelenleg is két másik büntetőeljárás hatálya alatt áll, melyek egyike szintén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt folyik bírósági szakban. Emellett az elfogását megelőzően többször járt külföldön, az adatok szerint éppen a kábítószerek beszerzése érdekében.

E körülményekre és a bűncselekmény jellegére is figyelemmel a főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedésnek mind az általános, mind a különös feltételei is fennállnak.

A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: unsplash.com