2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Ki ütött el kit?

Tóth Rózsa, 2023. május 31. - 07:15
Ki ütött el kit?

Május 26-án pénteken a Keselyűsi úton egy kapubeállóból kiálló autós összeütközött egy kerékpárossal. A közzétett rendőrségi összefoglaló szerint a sofőr nem volt elég körültekintő, mert nem adott elsőbbséget a gyalog- és kerékpárúton közlekedő biciklisnek. Az ügyben megszólalt a sofőr, aki igazságtalannak érzi azt, ami a médiában az esettel kapcsolatosan megjelent, ugyanis ő állóhelyzetben volt és úgy csapódott neki a kerékpáros. Egyéb körülményeket is említ a cikkben.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt a pünkösdi hétvége baleseti összefoglalójában, egy autós Szekszárdon a Keselyűsi úton egy ingatlan udvaráról hajtott ki pénteken délelőtt. A sofőr nem volt elég körültekintő, mert nem adott elsőbbséget a gyalog- és kerékpárúton közlekedő biciklisnek, aki nekiütközött a gépkocsi jobb oldali első sárvédőjének, majd a motorháztetőre esett.

Megkereste lapunkat a gépjármű sofőrje és elmondta, hogy nem érzi teljes mértékben hibásnak, vagy figyelmetlennek magát. Azt elismeri, hogy a bicikli úton állt meg, mert egy balról érkező autónak muszáj volt elsőbbséget adnia.

Legalább 2 másodperce tartózkodtam a bejáróban álló helyzetben, amikor a biciklis körülbelül 20-22 km/órás sebességgel felbukkant úgy, hogy felnézés nélkül belecsapódott az autóba. Sajnos, ha valaki biciklire ül, akkor onnantól kezdve nem vállal felelősséget semmiért sem, mert ő a szegény biciklis. Ha csak én lennék a hibás, akkor megkérdezném: mégis hogyan kell kihajtani egy kapubejáróban lévő bicikliúton keresztül a közútra, ugyanis repülni nem tudok.

– írja a sofőr.

Ahogyan az a fotón is látszik, a kerítésen tábla van, mely kitakarja az érkező biciklis és gyalogos forgalmat, megnehezítve a kihajtó autósok dolgát. Különösen nehéz feltérképezni a kereszt irányú forgalmat egy ekkora gépjárműből, hosszú motorháztetővel. Ilyenkor muszáj a sofőrnek kicsit előrébb gurulnia, kockáztatva egy ütközést.

A megszólaló sofőr rámutatott, hogy a gyalogosnak, kerékpárosnak is figyelnie kell, amikor megközelít egy bejárót, hiszen bármi érkezhet, autó, kamion, vagy épp egy babakocsit toló szülő.

A becsapódás ereje jól látszik az autó jobb elején, a sárvédőn és az ajtón:

Fotó: beküldött fotó