2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Nyárias idő vár ránk vasárnap

frisshirek.hu, 2023. május 28. - 07:00
Nyárias idő vár ránk vasárnap

Vasárnap sok sok napsütés várható, ám hazánk délkeleti harmadában záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Fronthatás nem várható, viszont a magas pollenkoncentráció kellemetlen tüneteket okozhat az allergiások számára.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ma az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, majd délután hazánk délkeleti harmadán erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk lehet az északkeleti szél, a zivatarokat pedig erős, viharos lökések kísérhetik. Délután 23-28 Celsius-fok várható – számolt be róla az idokep.hu.

Mint írták, marad a frontmentes idő, a fokozottan érzékenyeknél viszont fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet. A záporok és a zivatarok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzés és rosszullét kialakulásához vezethet, különösen az idősek és szívbetegek körében.

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani, egyszerre számos növény virágpora megtalálható a levegőben, ami rossz hír az allergiások számára.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra, leginkább a déli területeken. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. A Dunántúlon élénk lehet az északkeleti szél. Délután 22-27 Celsius-fokot mérhetünk.

Illusztrációs fotó: Pixabay