2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Szabó Tímea döbbenten ült a tévé esti műsorában, úgy mentegette Böjtét a műsorvezető, ami már nem fér bele

frisshirek.hu, 2023. május 27. - 14:00
Szabó Tímea döbbenten ült a tévé esti műsorában, úgy mentegette Böjtét a műsorvezető, ami már nem fér bele

Közösségi oldalán fejtette ki véleményét Szabó Tímea, a Párbeszéd-ZÖLDEK frakcióvezetője, miután az ATV műsorában Szöllősi Gyöngyi műsorvezető a Böjte-házakban történt erőszak kapcsán azt mondta, hogy 10 évre vetítve "csak" évi egy szexuális erőszak történt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
"Csütörtökön döbbenten ültem az ATV esti műsorában. Az általam tisztelt Szöllősi Györgyi – túl az ilyenkor szokásos „nincs itt velünk, ezért kötelességünk ismertetni az álláspontját” alapálláson – azzal védte Böjte Csabát, hogy az úgynevezett Böjte-házakban megerőszakolt tucatnyi kisfiú esete 10 évre vetítve CSAK évi egy szexuális erőszakot jelent, ami a nagy számokat tekintve nem olyan nagy probléma.
Hogy mi van?!
A műsorvezető Böjte szavait idézte a Válasz Online-interjúból, ami már az elején se lett volna rendben ebben a kontextusban, de utána indokolatlan vehemenciával és hosszúságban számokkal fejtette ki, hogy 83 házból ennyi gyerek megerőszakolása miért „fér bele”. Meg hát Böjte nem tud ennyi helyet ellenőrizni, honnan kellett volna tudnia ezekről a 10 éven (!!!) keresztül zajló esetekről.
Szeretnék néhány dolgot leszögezni, már csak azért is, mert az adásidő szűkössége miatt nem volt idő kifejteni:
1. EGY GYEREK MEGERŐSZAKOLÁSA SE FÉR BELE SEHOVA!!! No pláne nem fér bele az elkövető vagy az őt jogszerűen felügyelni hivatott személy bármiféle mentegetése! Kíváncsi vagyok, hogy ha a műsorvezető gyereke vagy hozzátartozója ott lett volna a megerőszakolt „csak évi egy gyerek” között, ugyanilyen nagyvonalúan gondolkodna-e az esetről.
2. Nem tucatnyi 8-16 éves kisfiúról és kamaszról van szó: legalább ennyiről van szó, hiszen ennyiről tudunk most! Ahol 10 éven keresztül háborítatlanul garázdálkodhat egy pedofil aljas bűnöző, ott más ügy is van (ahogy tudjuk is, hogy van). Egyébként pedig nem lehet elégszer elmondani: egy eset is sok!
3. Szöllősi azt is elmondta, részben Böjtére hivatkozva – részben meggyőződésből? –, hogy Böjtének honnan kellett volna tudnia ezekről az esetekről, amikor ennyi gyerekházat nem tud felügyelni"
- fejti ki a véleményét Szabó Tímea, majd így folytatja:
"Először is: ha ennyit nem tud felügyelni, akkor ne működtessen ennyit! A gyerekek nem karámba zárt állatok, akik majd csak meglesznek valahogy. Ráadásul alapból traumatizált, elhagyott, végtelenül kiszolgáltatott gyerekekről beszélünk, akiknek senkijük sincs; akikre extra módon kell(ene) figyelmet fordítani! Ehhez képest – mint kiderült – Böjte mindenfajta képesítés nélkül vett föl embereket gondozónak." (...)
"Böjte pontosan ismeri a megfélemlítés, a zsarolás légkörét – az Átlátszó cikke szerint több nevelő nyilatkozott arról, hogy maga sem riadt vissza a verbális eszközöktől. Szóval azt állítani, hogy a bántalmazás nem látszódott valamilyen formában a gyerekeken, arcpirító, aljas hazugság. Persze – a cikk szerint – gyakran a dolgozók is kiszolgáltatottak a Böjte-otthonokban, őket ugyanúgy lehetett a munkájuk vagy épp a lakhelyük elvesztésével fenyegetni.

AHOL 10 ÉVEN KERESZTÜL GYEREKEKET LEHET MEGERŐSZAKOLNI, OTT SENKI SEM ÁRTATLAN!"

"Nincs a gyerekek ellen elkövetett bűnöknél aljasabb dolog. Azokat bántalmazni, akiknek még esélyük sincs a védekezésre, a legsötétebb gaztett, amit el tudok képzelni.

És akik ezeket az elkövetőket bármilyen formában védik, falaznak nekik, relativizálják a bűneiket vagy még ők fenyegetőznek, azok a szememben ugyanolyan bűnösök, mint az elkövetők"
- érvel Szabó.
Fotó: Szabó Tímea Facebook-oldala