2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

„Boldog születésnapot, Pici bácsi” – így köszönti Presser Gábort a Vígszínház

frisshirek.hu, 2023. május 27. - 20:30
„Boldog születésnapot, Pici bácsi” – így köszönti Presser Gábort a Vígszínház

A 75. születésnapját ünnepli Presser Gábor. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész a Locomotiv GT, azaz az LGT tagjaként a magyar könnyűzene egyik legkiemelkedőbb alakja.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Presser Gábor 75 születésnapjáról a Vígszínház sem feledkezett el, Facebook-oldalukon köszöntötték a Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerzőt, előadóművészt.

- 50 éve van közöttünk itt a Vígszínházban sokféle minőségben: alkotó, alkotótárs, szerző, szerzőtárs, zenei vezető, előadó, tanácsadó, zenész, tanár, mester… és ahogy szerényen ő szokott fogalmazni: “zongorakísérő” 

- írja ünnepi bejegyzésében a színház.

Megemlítik a megannyi sikert, amelyet már elért, és ami még várja, hiszen fáradhatatlanul dolgozik és alkot, jelenleg a Pinokkió zenés darabon.

- Annyi szép sikert, annyi dalt, felejthetetlen percet, forró pillanatot, tapsot köszönhetünk neki mi is és a közönség is, hogy azzal nem egy, hanem száz színház társulata és közönsége is boldog lenne évtizedekig. Szokták mondani, hogy ha nem ide születik, akkor bizony… de hát nekünk ideszületett. És ez a Broadway meg a Westend színházainak a pechje, és a Vígszínház hatalmas szerencséje!

"Isten éltesse Presser Gábort! Boldog születésnapot, Pici bácsi!" 

- olvasható a Vígszínház bejegyzésében.

Tíz éve annak, hogy a Locomotiv GT utolsó koncertjét adta, 2013. augusztus 18-án az alsóörsi LGT-fesztiválon. Az MTI kérdésére, amely az LGT dalainak napjaink zenéjére gyakorolt hatására vonatkozott, Presser Gábor megjegyezte: öröm és megtiszteltetés, hogy olyan népszerű mai együttesek hivatkoznak/utalnak a Loksira munkáikban, mint a Carson Coma vagy az Ivan & The Parazol.

"Ezt egyáltalán nem gondolom magától értetődőnek”.

Fotó: Presser Gábor Facebook-oldala