2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Több helyen zúdulhat nyakunkba csapadék országszerte

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 18:20
Több helyen zúdulhat nyakunkba csapadék országszerte

Éjszaka kedvezőek maradnak a feltételek, hogy újabb zivatarok alakuljanak ki a középső és délnyugati megyékben. Az ország nagyobb részén nem kell esőre számítani, a Nyugat-Dunántúlon derült tájak is várhatók. Hőmérséklet hajnalban: 9 és 16 fok között alakul.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az időnként erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett péntek délután és szombaton is az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon lesz a legkevesebb felhő, ott érdemi csapadék sem valószínű. Másutt reggelig elszórtan, nagyobb számban az ország középső részén záporokra, zivatarokra lehet számítani, amelyeket néhol felhőszakadás is kísérhet.

Szombat napközben már kevesebb zápor, zivatar várható - nagyobb eséllyel a déli, délnyugati tájakon, illetve délután a keleti, délkeleti határvidéken fordulhatnak elő. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint szombaton szakkeleten erős is. Zivatarok környezetében főként péntek délután tmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között várható.

Fotó: pixabay.com