2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Svájcból Budapestre költözhet a Nemzetközi Úszószövetség

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 11:59
Svájcból Budapestre költözhet a Nemzetközi Úszószövetség

A svájci Lausanne-ból Budapestre költözik a Nemzetközi Úszószövetség központja, amennyiben az erről szóló megállapodást a szervezet kongresszusa is jóváhagyja – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Telex szerint.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

 A cikk szerint Szijjártó arról számolt be, hogy megállapodást írtak alá Huszain al-Muszallammal, a Nemzetközi Úszószövetség elnökével a szervezet székházának Budapestre költözéséről, az elnökség erre vonatkozó egyhangú döntését pedig majd a kongresszus véglegesítheti.

Magyarország már így is két nemzetközi sportszövetségnek ad otthont: a Nemzetközi Judo Szövetségnek, valamint a Gattyán György-féle Nemzetközi Teqball Szövetségnek is hazánkban van a központja.

 Természetesen hatalmas elismerés lesz Magyarország számára, ha a Nemzetközi Úszószövetség globális központja ide költözik Budapestre. Kifejezett célja a szervezet vezetőinek, hogy majd a világ úszósportját irányító központban a munkatársak legalább fele magyar legyen

– mondta a külügyminiszter, aki azt is hozzátette:

Nyilvánvalóan az ő ideköltözésük a sportturizmust rendkívüli mértékben fel fogja lendíteni, és még inkább megnöveli Magyarország amúgy sem kicsi szerepét a világ úszó- és vízilabda sportjában.

Fotó: MTI