2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Mindent vittek, amit csak értek a salgótarjáni betörők

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 10:46
Mindent vittek, amit csak értek a salgótarjáni betörők

Hét ingatlanba tört be és több mint hatmillió forint kárt okozott az a két salgótarjáni férfi, akiket őrizetbe vettek a rendőrök.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy

a 21 éves férfi és 18 esztendős társa május közepéig hét lakaltan, vagy részben lakott ingatlan területére tört be.

Különféle módszerekkel jutottak be az épületekbe, esetenként ajtókat, ablakokat és az azon lévő rácsokat feszítették be, vagy a lakatokat verték le. Aztán

vittek mindent, ami számukra értéket képviselt...

Volt, ahonnan kulcscsomót, kábeleket és vezetékeket loptak el, azonban volt olyan ingatlan is, ahonnan arany ékszereket, új szerszámgépeket és 3 millió forint készpénzt zsákmányoltak. Az ellopott tárgyak egy részét jóval áron alul értékesítették, másik részét fémhulladékként leadták, de előfordult olyan lopott tárgy – például egy gitár –, amit összetörtek.

A két elkövető a lopással több mint 6 millió forint kárt okozott, de az ingatlanokba történő bejutásuk során a rongálással is közel 100 ezer forint kárt okoztak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeként elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit. A rendőrök mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat az ügyészségen – közölte Tamás-Kovács Andrea.

Fotó: police.hu