2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szekszárd: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy Ákos: Kender nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

frisshirek.hu | 2023. május 22. - 14:00
Hadházy Ákos: Kender nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az elhíresült nyírmártonfalvi lombkorona sétány körüli növénytani helyzetről, írja a 24.hu. A politikus erről fotókat is közzétett, és megkérdezett egy szakértőt.

Kender (Cannabis) nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

– írja egy növényvédő szakemberre hivatkozva a posztja és a cikk szerint.

A Hadházy által megkérdezett szakember szerint a képeken Cannabis sativa látható – melynek hatása a magasabb THC-tartalom miatt „agytekerős”, „flesselős”, „nevettetős” –, de majd akkor lehet biztosabbat mondani, ha nagyobbra nő a növény. Az is lehet, hogy a kisebb hatóanyag tartalmú C. ruderalisról van szó, ami csak az allergizáló hatása miatt problémás.

Hogy a fideszes polgármester a fű termesztéséből akarja-e tovább finanszírozni a lombkorona ösvény 60 milliós támogatásán szerzett hatalmas veszteségeit, (miért ne, ha már szegénynek az erdőt is ezért kellett kivágnia, elmondása szerint), esetleg ezzel akarja kezelni a lebukás miatti stresszt, vagy csak többet kellene kapálnia, az majd így csak később derül ki

–véli Hadházy.

Portálunk, a Frisshírek.hu is többször írt a lombkorona nélküli lombkorona sétányról. Például, amikor az Európai Bizottság vizsgálni kezdte a nyírmártonfalvai lombkoronasétány projektjét. A Bizottság először azt ellenőrzi, hogy a sétány a 2014-2020-as magyar vidékfejlesztési program keretében valósult-e meg.

Fotó: Sokszínű Vidék