2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó: barátságos és tisztességes környezetet kínálunk a kínai beruházóknak

frisshirek.hu, 2023. május 16. - 08:37
Szijjártó: barátságos és tisztességes környezetet kínálunk a kínai beruházóknak

Magyarország a legjobb körülményeket biztosítja a kínai vállalatok számára Európában, és semmilyen külső nyomás hatására nem fogja őket hátrányosan megkülönböztetni földrajzi alapon - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a kínai Ningbóban.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A minisztérium közleménye szerint - amelyet az MTI szemlézett - a tárcavezető a Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállítás megnyitóján üdvözölte, hogy

Kína az utóbbi években bekerült az öt legnagyobb beruházó közé Magyarországon.

Beszédében emlékeztetett rá, hogy 2020-ban és 2023-ban is a kelet-ázsiai országból érkezett és érkezik a legtöbb beruházás hazánkba, ami így nagyban hozzájárult a sorozatos beruházási rekordokhoz és a gazdasági növekedés fenntartásához a mostani nehéz időszakban is.

Magyarország továbbra is beruházásokra buzdítja a kínai cégeket. A lehetséges maximális támogatást biztosítjuk a kínai vállalatok számára, akik profitálhatnak Európa legalacsonyabb egykulcsos adóinak alkalmazásából a személyi és a társasági jövedelemadó területén

- hangsúlyozta Szijjártó Péter. "Barátságos és tisztességes környezetet kínálunk a kínai beruházóknak. Minden külső nyomás ellenére sem részesítjük őket hátrányos megkülönböztetésben, és nem is fogjuk" - tette hozzá.

A miniszter leszögezte, hogy Magyarország a jó példáját szeretné bemutatni a jövőben is annak, hogy milyen előnyökkel járhat az együttműködés Kína és Közép-Európa között.

A kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala