2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

LMP: a vízkincsünket nem szabad akkumulátorgyárakra fordítani

frisshirek.hu, 2023. május 15. - 20:30
LMP: a vízkincsünket nem szabad akkumulátorgyárakra fordítani

Nem szabad a vízkincsünket az akkumulátorgyárakra fordítani, miközben az ország éghajlatát egyre aszályosabbá teszi a klímaváltozás - jelentette ki hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján Süveg Anna, az LMP szóvivője.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A politikus közölte: ha megépülnek és működni kezdenek a kormány által tervezett akkumulátorgyárak, azok mintegy 15 százalékkal, évi 70 millió köbméterrel növelik meg az ország vízigényét.

Elmondta: az LMP közérdekű adatigényléssel fordul a kormányhoz, hogy megtudja, mely akkumulátorgyártó cégekkel tárgyal és hova tervez üzemeket. A párt a Debrecenbe építendő második gyár ellen is tiltakozik - jelentette ki, hozzátéve: demonstrációt terveznek a városban. Közölte azt is: az LMP máig nem kapott információkat arról, hogyan látnák el ezen üzemeket szürkevízzel. Holott a kormány által a tervek készítésére megadott határidők már rég lejártak.

Süveg Anna szimbolikusnak ítélte, hogy a külgazdasági és külügyminiszter egy Armani pulóverben közölte a közösségi oldalán, hogy "egy napot utazik a magánrepülőjén" Kínába, ahol újabb akkumulátorgyárakról tárgyal. Az LMP szóvivője kijelentette: a kormánytól csak "zöldre festést" lehet várni.

Fotó: LMP Facebook-oldala