2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Politikai pályája végéhez közeledik Ács Rezső

Tóth Rózsa, 2023. április 27. - 16:46
Politikai pályája végéhez közeledik Ács Rezső

A közelmúltban nemcsak az ellenzék, de saját pártja is kifejezésre juttatta, hogy nem értenek egyet döntéseivel és eszközeivel. Ács Rezső betegségére hivatkozik, feddhetetlenségére hívja fel a figyelmet, valamint a kormánypárt stabil értékrendjét dícséri, melynek ő is büszke tagja.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az elmúlt napokban nagyon sokan kérdeztétek tőlem, hogy miképpen viselem mindazt, ami a közgyűlésben történik. Most még friss az élmény, ezért részletekbe nem bocsátkoznék. Inkább az érzéseimről szeretnék írni, erről a megalkuvásra, árulásra épülő, sokszor számomra is átláthatatlan politikai játszmáról, ami körülöttünk zajlik és biztosan nem szolgálja Szekszárd érdeké.

- tett érzelmes vallomást közösségi oldalán Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere.

Kiemeli, hogy ritkán szokta megosztani a nyilvánossággal a legbensőbb érzéseimeit, de a politikai pályája végéhez közeledve most ezt teszi, ebben a nehéz időszakban. Nehéz, mert a betegsége miatt szóban már nem a régi, de ahogy a soraiból is láthatják, a szellemi ereje még nem veszett el.

Az értékrendje nem a politikai széljárás függvénye. A hatalom és az általa megszerezhető javak sohasem érdekelték, és ha egy napon elbúcsúzik a várostól, akkor nyugodt szívvel és büszkén mondhatja, hogy másokkal ellentétben, nem milliárdos vagyont harácsolt össze, nem politikai szerencselovagként távozik, hanem olyan polgármesterként, aki mindvégig büszke volt a közösségre és a városra, ami befogadta. 

- írja a Zala megyéből származó politikus.

Ugyanígy mai napig büszke vagyok arra, hogy a Fidesz közösségének lehetek a tagja. Soha egyetlen percig nem bántam meg 1997-es döntésemet. Konzervatív, lokálpatriótaként, kritikusan szemlélem a körülöttünk zajló folyamatokat, és a Fidesz legtöbb döntésével egyetértek. Elfogadom azt is, hogy a Fidesz egy néppárt, tehát már csak méretéből adódóan is sokféle, sokszínű, különböző motivációjú ember közössége. Azt nagy szerencsének tartom, hogy a párt vezetői, meghatározó személyiségei, hozzám hasonlóan stabil értékrenddel rendelkeznek, ezért a mai napig biztosítani tudják az értékalapú közösséget. Biztosan érzik ezt a választók is, ezért szavaztak már ötödször bizalmat a kormánypártoknak. Háborgó tengeren csak biztos iránytűvel lehet hajózni. 

- adózik a kormánypárt előtt Ács.

Kiemelte, hogy naiv volt, amikor azt hitte, ez a morális pöcegödör elszigetelten tartható Szekszárdon, de tévedett.

Amikor az önös érdek felülírja a közösségi jót, amikor a hatalom öncélúvá válik, akkor bárki, bárkit elárul és a hatalom birtokosai nem lesznek méltók a közösség képviseletére. Ezt szekszárdi jelenségnek gondolja, hiszen, hol máshol állna össze az a nagykoalíció, amelyiknek a célja kizárólag a hatalom, az önérdekű harácsolás.

Kitér rá, hogy több évtizednyi munka után azt látja, a két frakció inkább a nyílt színen vállalja az összeborulást, amiből még egy új kezdet is lehetne, de véleménye szerint ez a politika felett álló városvezetés példája. Ezt az együttműködést eddig mindkét fél bőszen igyekezett takargatni, és minden alkalommal felháborodottan utasították vissza még csak ennek feltételezést is.

Most új szelek fújnak Szekszárdon. A város erőforrásainak újrafelosztása megkezdődött. Éhes szájak, vicsorgó, acsarkodó emberek próbálják megszerezni a politikai kormányrudat. Olyan erők, akik eddig egymást is gyűlölték, most azt gondolják, hogy a törvényesen megválasztott polgármester munkájának akadályozásával, ellehetetlenítésével hozzáférnek mindenhez. Amíg polgármester vagyok, addig senki nem fogja szétlopni Szekszárdot. Hogy utánam mi történik, azt csak a Jóisten tudhatja. Mert bár beteg ember vagyok, de a városnak tettem esküt. Nem ígértem csodát, csak becsületet és korrektséget. Ezt pedig nem fogom megszegni. 

- osztotta meg gondolatait Ács Rezső 2023 április 27-ei közgyűlés után.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, a szekszárdi polgármester képviselőjén keresztül közölte március végén a hivatali dolgozókkal, hogy önkényesen felmenti a jegyzőt a posztjából. A döntés ellen a Fidesz-frakció tagjai nyílt levélben tiltakoztak, követelve a jegyző visszahelyezését, akivel az elmúlt 3 évben meg voltak elégedve. Az ellenzék akkor üdvözölte ezt a lépést, mi több, úgy minősítették a történteket, hogy kitört a béke Szekszárdon.

Fotó: Ács Rezső Facebook oldala