2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Meglepetésre nem indul újra Szalay Ferenc a kosárlabdázók elnöki tisztségéért

frisshirek.hu, 2023. április 24. - 13:30
Meglepetésre nem indul újra Szalay Ferenc a kosárlabdázók elnöki tisztségéért

Május 2-ától mindenképp új elnök vezeti a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét, és már azt is lehet sejteni, kicsoda. Szalay Ferenc helyére, aki 13 év után meglepetésre nem indul újra a vezetői tisztségért, egyetlen jelölt, Báder Márton korábbi kosárlabdázó pályázik.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tisztújítás előtt áll a magyar kosárlabdasport, május 2-án a szövetség új székházában négy évre választanak majd elnököt és elnökséget a küldöttek - írta meg a nemzetisport.hu.

Meglepetésre Szalay Ferenc, Szolnok polgármesetre, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét 13 éve vezeti, nem indul újra a tisztségért.

Mindenképpen új vezető jön majd a szakágban, és már az is sejthető, hogy ki. Április 19-én ugyanis kiderült, hogy

egyedül Báder Márton vállalja az elnökjelöltséget.

Az MTI ismertetése szerint a 42 éves szakember négyszeres magyar bajnok és 98-szoros válogatott, 2015-ös visszavonulásáig szerepelt többek között a Budapest Honvéd, az Albacomp, a Krka Novo Mesto, a Cibona Zagreb, a Manresa, a Panelliniosz, a Prostejov, a Himik Juzsnij, a Hemofarm és a Szolnoki Olaj csapatában. Jelenleg a Budapesti Honvéd szakmai igazgatójaként dolgozik.

A szövetség tájékoztatása szerint közel 700 millió forintos eredménnyel zárta az elmúlt évet, és a pénzügyi terv alapján 6,5 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik a sportág.

A váltással kapcsoaltban a Nemzeti Sport interjút készített a leköszönő elnökkel. Szalay Ferenc hátralépéséről azt mondta, hogy

jó ideje gondolkodom már rajta, hiszen tizenhárom esztendő hosszú idő. Hatalmas munka áll mögöttünk, én kifejezetten büszke vagyok arra, hogy az egyik legerősebb, legtöbb sportolóval rendelkező szövetséggé váltunk. Nagyszerű jövő előtt áll a magyar kosárlabdázás, minden adott ahhoz, hogy ismét szintet léphessünk, s felzárkózzunk az európai élmezőnyhöz a férfi és a női szakágban is.

Kiemelte, hogy azért döntött úgy, hogy nem méreti meg magát a május 2-i tisztújításon, mert olyan vezetőre van szükség, aki végig tudja menedzselni azt az 5-10 éves időszakot, amely alatt egy-egy komoly döntés eredménye beérik. Igaz, megvallotta azt is, hogy azért várt eddig a bejelentéssel, mert sokáig vívódott, újrázzon-e.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala