2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Lemondott Nagymányok független polgármestere, Karl Béla

Tóth Rózsa, 2023. április 20. - 18:07
Lemondott Nagymányok független polgármestere, Karl Béla

A polgármester 2006 óra irányította függetlenként Nagymányokot, amely ez idő alatt, 2009-ben kapta meg a városi rangot. Irányítása alatt számos fejlesztés valósult meg, munkahelyeket teremtett, az önkormányzat épületei megújultak, sikerült Nagymányokot egy dinamikusan fejlődő településsé varázsolnia.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lemondott tisztségéről Nagymányok független polgármestere, a helyi választási bizottság június 18-ra tűzte ki az időközi polgármester-választást - tájékoztatott az MTI.

A Tolna vármegyei település önkormányzata sajtóközleményében azt írta, Karl Béla április 1-i hatállyal mondott le. A volt polgármester 2006 óta vezette függetlenként az önkormányzatot.

Karl Béla a tisztségről lemondó levelében azt írta, hogy a jelenlegi képviselő-testület "döntési módszereivel, hangnemével és stílusával" nem tud azonosulni, és képviselni sem tudja.

Vezetése alatt 2009-ben kapott Nagymányok városi rangot, mely a város életében mérföldkőnek számít. Számos felesztés valósult meg, megváltozott a városközpont képe.  A Déli iparterület kialakítása a helyi és a környkékbeli lakosok számára munkahelyet teremtett. Az önkormányzati épületek megújultak, jelenleg is több projekt van folyamatban. Nagymányok egy dinamikusan fejlődő településsé, egy igazán élhető kisvárossá vált az elmúlt, közel 20 évben - tájékoztat Nagymányok Város Önkormányzata.

A helyi választási bizottság határozata szerint a 2300 lakosú városban 1839 választásra jogosult van, a jelöltállításhoz 56 ajánlás szükséges. Az új polgármester megválasztásáig a polgármesteri feladatokat Hucker András (független) alpolgármester látja el.

Fotó: nagymanyok.hu