2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Marco Rossi: Én sem álmodtam ilyen kezdésről

Szabó Róbert, 2023. március 28. - 12:30
Marco Rossi: Én sem álmodtam ilyen kezdésről

Bár bízott játékosaiban, így sem számított ilyen nagyszerű játékra Marco Rossi – derült ki a Bulgária elleni Eb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról korábban a frisshirek.hu-n beszámoltunk, Magyarország magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott Bulgária ellen a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában. A találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, az elmúlt napokban látta a játékosain, hogy igyekszenek, ki akarják javítani a hibáikat, de így sem számított arra, hogy így kezdik a mérkőzést.

Szoboszlai Dominik, amióta a válogatottban játszik, talán most nyújtotta a legjobb teljesítményt, és a jövőben egyre inkább erre számítunk, hogy ő lesz a mérleg nyelve

– emelte ki a Nemzeti Sport Online-nak adott nyilatkozatában Marco Rossi, majd hozzátette, Sallai és Szoboszlai szabadon mozoghatnak a pályán, amire rendkívül jól ráéreztek. 

A szövetségi kapitány kitért Ádám Martin helyzetére is, akivel kapcsolatban kiemelte, be kell tartania a diétát és folyamatosan játszania kell dél-koreai klubcsapatában, hogy elvárhassuk azt, hogy 90 percet játsszon a válogatottban. „Tisztában vagyok a képességeivel, hogy milyen lendületet tud adni a csapatnak, ahogy ezt Angliában is láthattuk, és nagyon örülök, hogy most két meccsen két gólt tudott szerezni.

Egyenes, őszinte srác, aki nagyon megérdemelte ezt, de ezt minden játékosra elmondhatjuk, különben nem lennének tagjai a csapatnak.

Marco Rossi mellett Ádám Martin is nyilatkozott a találkozót követően, elmondta, az a fontos számára, hogy nyert a csapat, és nem pörgi túl azt, hogy két mérkőzésen kétszer is eredményes volt. Szalai Attila pedig arról mesélt a Nemzeti Sport Online-nak, hogy úgy érezte jól működött a védekezés,

azonban külön kiemelte, hogy a támadósor és a középpálya is fantasztikuson melózott, így jó úton járnak.

A mérkőzés kulcsembere, Szoboszlai Dominik kiemelte, örül, hogy sikerült a három pontot itthon tartaniuk.

Azt kértem mindenkitől, hogy felszabadultan játsszanak, ne legyen stresszes senki, de ha valaki mégis akkor adja oda nekem a labdát, én ezt szeretem elvinni

– mondta a RB Leipzig középpályása a Nemzeti Sport Online-nak azzal kapcsolatban, hogy próbálta csapatkapitányként motiválni csapattársait.

Eb-selejtező, csoportkör
2. forduló, G-csoport
Magyarország–Bulgária 3–0 (Vécsei 7., Szoboszlai 26., Ádám 39.)

A csoport állása a 2. forduló után:
1. Szerbia 6 pont – 2 mérkőzés
2. MAGYARORSZÁG 3 pont – 1 mérkőzés
3. Montenegró 3 pont – 2 mérkőzés
4. Litvánia 0 pont – 1 mérkőzés
5. Bulgária 0 pont – 2 mérkőzés

A kiemelt kép forrása: MTI / Kovács Tamás