2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Válogatott: egygólos győzelem az Eb-selejtező előtti főpróbán

Szabó Róbert, 2023. március 23. - 21:30
Válogatott: egygólos győzelem az Eb-selejtező előtti főpróbán

Szoros mérkőzésen aratott 1–0-s győzelmet a Puskás Arénában a magyar férfi labdarúgó-válogatott az Észtország elleni felkészülési mérkőzésen. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jól kezdte a magyar válogatott az első 2023-as mérkőzését, a 37. percben pedig előnybe is került, de a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette Bolla Bendegúz találatát. Négy perccel később aztán Kalmár Zsolt lövése után Ádám Martin volt jókor jó helyen, és a kipattanóból megszerezte a vezetést, így 1–0-s magyar vezetésnél vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után aztán továbbra is nagy volt a magyar fölény, az észtek nem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kidolgozni, ráadásul a 71. percben büntetőt kapott hazánk. A tizenegyes előtt Sallai Roland és Szoboszlai Dominik kabaréba inkább, mintsem profi mérkőzésre illő jelenetet produkált: kő-papír-ollóval döntötték el, hogy melyikük végezze el. A csatát előbbi nyerte, aztán ki is hagyta a büntetőt, így maradt az 1–0-s eredmény Magyarország javára.

A magyar válogatott az észtek elleni felkészülési mérkőzés után március 27-én 20.45 órától kezdi meg szereplését a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében Bulgária ellen a Puskás Arénában. 

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Észtország 1–0 (Ádám 41.)

A magyar válogatott további programja:

március 27., 20.45: Magyarország–Bulgária (Puskás Aréna, Tv.: M4 Sport)

Kiemelt fotó: MTI/Mónus Márton