2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Behódolt az orosz elnök Kínának? - Egy fotó, ami tűzvész-gyorsan terjedt a világhálón

Sz.O., 2023. március 21. - 18:48
Behódolt az orosz elnök Kínának?  - Egy fotó, ami tűzvész-gyorsan terjedt a világhálón

A fotó meglehetősen meglepő helyzetben mutatja Oroszország elnökét, amint Kína első embere előtt térdel. Ám nem minden igaz, ami annak látszik.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mire nem képes a mesterséges intelligencia? Úgy tűnik, olyan gondolatokat is ki lehet fejezni a segítségével, amelyek kimondása meg sem fordul senki fejében. Vagy mégis….?

Az interneten megjelent, és nagyon sok megosztáson van már túl az a kép, amely az orosz elnök hódolatát ábrázolja meglehetősen pikáns testhelyzetben - adta hírül az rtl.hu.

A fotót látva volt, aki arra gondolt: Térdre rogyva esdeklett fegyverért az orosz Medve a kínai hatalmasság előtt. A kommentelők között volt, aki úgy véli a kép alapján, hogy Putyin behódolt Kína előtt vélhetően azért, mert az békekötésre kényszeríti. Más vélemény szerint ez a magatartás egy hagyományos orosz köszöntés - írja az rtl.hu.

Bármilyen kommentek és gondolatok is születnek, azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fotót az Al segítségével hozták létre. Legárulkodóbb jel az, hogy egyes részletek nagyon elnagyoltak, a kormányfők arcát pedig egyáltalán nem lehet látni. A kezeken is látszik, hogy nem természetesek, és a teremben található bútorok sem a Kreml berendezései közé tartoznak.

Így a Kína előtt térden esdeklő orosz elnök fotója bizonyosan egy ún. hoax, azaz álhír.

Az előzményekről:

Ahogyan a frisshirek.hu is megírta, hétfőn érkezett az orosz fővárosba Hszi Csin-ping, kínai államfő. Látogatásának három napja alatt találkozott az orosz elnökkel, akivel az ukrajnai háborúról is véleményt cserélt, annak rendezéséről is beszélt. A Kreml-ben történt fogadáson Putyin gratulált a harmadszor is megválasztott elnöknek az országában történt hatalmas fejlődéshez. Hszi Csin-ping úgy üdvözölte az oroszok elnökét, mint régi barátját, és méltatta annak politikai munkásságát: „Az elmúlt években ön által gyakorolt erős vezetésnek köszönhetően jelentős előrelépés történt Oroszország felvirágoztatása terén”. „Biztos vagyok benne, hogy az orosz nép erősen támogatni fogja önt a jótetteiben”.

Hszi Csin-ping régi barátjának szólította Putyin elnököt, és ugyancsak dicsérő szavakkal illette kormányzását:

Az elmúlt években ön által gyakorolt erős vezetésnek köszönhetően jelentős előrelépés történt Oroszország felvirágoztatása terén...Biztos vagyok benne, hogy az orosz nép erősen támogatni fogja önt a jótetteiben.

–utalt a kínai elnök arra, hogy reméli, Putyint jövőre ismét megválasztják Oroszország elnökévé.

Fotó: Twitter