2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Megrendezik a III. Kisdorogi Borversenyt

Tóth Rózsa, 2023. március 16. - 16:50
Megrendezik a III. Kisdorogi Borversenyt

Már zajlik a nevezés a III. Kisdorogi Borversenyre, amely idén először a Völgységi Pálinkamustrával egészül ki. A szervezők nem titkolt célja, hogy az elöregedő borász szakmát megkedveltessék a fiatalokkal is. Tavaly díjazták a legfiatalabb borászt aki 20 éves volt. A rendezvénynek otthont adó Illés Borház arra számít, hogy az idei évben 150 mintát is leadnak a versenyzők, akik nemcsak a régióból, de országosan bárhonnan nevezhetnek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Idén harmadízben kerül megrendezésre a Kisdorogi Borverseny - tájékoztatott a szervező Illés Borház közösségi oldalán és a Kisdorogi faliújságban.

A következő kategóriákban lehet nevezni: fehér, rozé, vörös, gyöngyöző és pezsgő. A cimkén jelölni kell a nevet, címet, fajtát, évjáratot, ha van, akkor a Co2 és az édesség tartalmat.

Ebben az évben először rendezik meg a borverseny mellett az I. Völgységi Pálinkamustrát. A rendezvény szakmai támogatója a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete.

Lehetőség nyílik a minősített minták elemzésére, a “Champion” díjazott tételek kóstolására is a díjátadón. A versenyre a következő kategóriákban lehet nevezni: Almatermésűek, Csonthéjasok, Bogyósok, Szőlő, Törköly, Egyéb párlatok.

Lapunk, a frisshirek.hu a szervező Illés Pált kérdezte az eseményről.

Már nemcsak a térség borait bíráljuk, országos kiterjesztéssel várjuk a gazdák és borászatok mintáit

- mondta. A részleteket tekintve: a versenyre csak eredetigazolással lehet nevezni. A mintákat az Illés Borházban lehet leadni március 6. és 24. között, a díjkiosztóra április 1-jén kerül sor és mind a két verseny eredményhirdetését is ekkor tartják - hangsúlyozta a verseny kiírója.

A szervezők nem titkolt céja, hogy a fiatal generációval megkedveltessék a szakmát, mert az öregek elmennek, a pincék pedig üresek maradnak. A tavalyi borversenyen kiosztották a legfiatalabb borásznak járó díjat is, aki mindössze 20 esztendős volt.

Illés Pál kifejtette, hogy a nevezések az elmúlt éveket tekintve növekvő tendenciát mutatnak,

míg az első borversenyre mindössze 30 mintát küldtek be a résztvevők, a második alkalommal már 100 nevezés érkezett és a szervezők bíznak benne, hogy idén akár 150 nedű is versenyre kelhet a zsűri kegyeiért.

A borversenyen egyebek között borászat és kisgazda kategóriában is keresik a legjobbakat.

Fotó: Illés Borház Facebook oldala