2023.09.23., szombat - Tekla
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Szakértők bevonásával tervez új parkolóhelyeket kialakítani Siófok

Hajmási Judit, 2023. március 08. - 11:55
Szakértők bevonásával tervez új parkolóhelyeket kialakítani Siófok

Még a téli csendesebb időszakban is gondot okoz a parkolóhelyek hiánya Siófokon. A nyári szezon idején pedig lassan nehezebb parkolót találni, mint Budapest belvárosában.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szakértőket von be a tervezésbe a siófoki városvezetés, hogy újabb parkolóhelyeket tudjon kialakítani, hogy élhetőbbé váljon a város.

Ott van pl. a vásárcsarnokkal átellenben lévő sóderes parkoló. Az időtlen idők óta a városé volt. Aztán elődeink úgy döntöttek anno, hogy eladják a Lidl-nek. Mai szemmel nézve nevetséges áron el is ment az a terület. Aztán azóta sem épült oda semmi, mi meg évek óta úgy béreljük vissza jó pénzért a Lidl-től, hogy legalább ott legyen egy nagyobb parkoló fenntartva. Bele sem gondolok abba, mi lesz a környéken, ha egyszer a Lidl úgy döntene, más célra kívánja fordítani.

Szóval évről-évre bérelünk a Lidl-től, meg a Baharttól is (a régi halászázati területen, a Vitorlás utcai körforgalomnál) területeket, hogy a parkolási gondokon valamelyest enyhítsünk, de ez valóban csak „enyhülés”.

Most szakértőkkel vizsgáltattuk meg, hogy a szintén a Vitrolás utcai körforgalomnál, csak épp a bahartos területtel szemben, a vasúti sínek melletti önkormányzati ingatlan, alkalmas lehetne-e egy parkolóház kialakítására, de sajna a szakértői vélemények szerint nem az – írja közösségi oldalán Lengyel Róbert a város polgármestere.

Egybefüggő nagyobb területek nincsenek, amely alkalmas lenne parkolónak, de apránként igyekeznek újabb és újabb helyeket létrehozni.

Pár napja a kórház mögött a Korányi utcában sikerült 10 új helyet kialakítani, amennyiben a lehetőség fennáll, akkor 2025-ig további 40 parkolóhellyel tudják bővíteni a város kapacitását.

Anita, aki eladóként dolgozik és egy közeli faluból jár be naponta dolgozni Siófokra azt meséli, hogy neki ilyenkor szezonon kívül nem gond a parkolása, igaz, hogy reggel korán érkezik, amikor a többség még nem indult el otthonról, de nyáron szinte reménytelen, hogy szabad parkolóhelyet találjon. Elmondása alapján nyáron az üzlethez tartozó helyek is pillanatok alatt elfogynak, mert sokan ott hagyják az autóikat az üzletek számára fenntartott helyeken, és onnan sétálnak csak le a partra.

Fotó: Facebook / Lengyel Róbert