2024.04.16., kedd - Csongor
Szekszárd: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Jótékonysági dalt adott ki Donald Trump, a Capitolium ostromlói énekelnek vele

frisshirek.hu | 2023. március 05. - 09:00
Jótékonysági dalt adott ki Donald Trump, a Capitolium ostromlói énekelnek vele

Jótékonysági dallal jelentkezett a 2024-es elnökválasztásra, illetve az azt megelőző előválasztásra készülő és már gőzerővel kampányoló Donald Trump.

A telex.hu által kiszúrt két és fél perces dalt zavarba ejtőként jellemzik, melynek címe Justice for All, azaz Igazságot mindenkinek, ami az amerikai zászlóra tett hűségeskü, a Pledge of Allegiance híres utolsó félmondatára utal. Mindezt egy férfikórus adja elő, akik tagjai a Capitoliumot megostromló tömeg tagjaiból kerültek ki. Trump pedig az eskü szövegét mondja el. 

A megjelent felvétel vélhetően összefogást szimbolizálhat, hiszen újra forró téma lett a Capitolium-ostroma.

Trump a dal bevételeit a börtönbe kerültek családjainak ajánlotta fel.

Forrósodik a talaj Donald Trump talpa alatt

Beperelhetik az előző amerikai elnököt a washingtoni Capitolium épületének 2021. január 6-i ostromában megsérült demokrata törvényhozók és a biztonsági személyzet tagjai – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium egy Trump jogi felelősségét vizsgáló szövetségi bírósági ügy kapcsán.

Az igazságügyi minisztérium a washingtoni fellebbviteli bíróságon ismertetett beadványa szerint azt javasolja, hogy törvényhozók engedélyezzék a Donald Trump ellen indított perek előremozdítását – amelyek szerint Trump beszéde erőszakos fellépésre késztethette támogatóit – és utasítsák el a volt elnök azon érveit, miszerint ő mentességet élvez a keresetekkel szemben - írta az MTI.

A bíróságon a jogászok ugyanakkor elmondták, hogy véleményük szerint

egy elnököt nem védhet az „abszolút mentesség”, ha szavai közvetlen erőszakra való felbujtást jelentenek.

Államfőként és a nemzet vezetőjeként az elnöknek rendkívül nagy felelőssége van abban, hogy hogyan és miként beszél az állampolgárokhoz. Ez a hivatalos szerepkör azonban a tájékoztatást és a meggyőzést szolgálja, nem az egyének erőszakra való felbujtását” – közölték a jogászok a bírósággal.

Fotó: CPAC Facebook-oldala