2023.09.23., szombat - Tekla
Az ország 19 megyéjében

Határon Túli Szemle - Sokak szerint az Egyesült Államok jelent fenyegetést Szlovákiára

frisshirek.hu, 2023. február 25. - 19:00
Határon Túli Szemle - Sokak szerint az Egyesült Államok jelent fenyegetést Szlovákiára

A hadsereget tartják a legmegbízhatóbb állami intézménynek Szlovákiában - derül ki a Median SK ügynökség legfrissebb felméréséből. Sokak szerint ugyanakkor nem Oroszország, hanem az Egyesült Államok jelent fenyegetést Szlovákia számára. Mindeközben napvilágot látott az is, hogy az élelmiszer-üzletláncok áraik csökkentésére készülnek országszerte.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hadsereget tartják a legmegbízhatóbb állami intézménynek Szlovákiában

Az emberek 51 százaléka a hadsereget tartja a legmegbízhatóbb állami intézménynek Szlovákiában – derül ki a Median SK ügynökség legfrissebb felméréséből, mely szerint a legkevesebben (14%) a parlamentben és a kormányban bíznak - írja a felvidéki magyar hírportál, az ujszo.com.

A megkérdezettek 51 százaléka véli úgy, hogy a hadsereg a legmegbízhatóbb állami intézmény Szlovákiában. A második helyen (48%) az önkormányzatok végeztek, a harmadik az elnöki hivatal lett 43 százalékkal. A rendőrségben 43, míg a bíróságokban 25 százaléknyian bíznak.

A nemzetközi intézmények közül a V4-eket 49 százalék, az Európai Uniót 47 százalék, a NATO-t 46 százalé, az ENSZ-t pedig a megkérdezettek 43 százaléka tartja megbízhatónak.

Sokak szerint az Egyesült Államok jelent fenyegetést Szlovkia számára, nem Oroszország

A felmérés az emberek nagyhatalmakhoz való hozzáállását is vizsgálta: a megkérdezettek 46 százaléka szerint Oroszország, míg 44 százalékuk szerint az Egyesült Államok jelent fenyegetést Szlovákia számára.

A felmérést január 9. és február 5. között végezték 1004 résztvevő bevonásával.

Szinte valamennyi élelmiszer-üzletlánc csökkenti az árakat 

A Kauflandban, a Lidlben, a Tescoban, a Coop Jednotában és a Ternoban is kevesebbet kell majd fizetniük a szlovákiai vásárlóknak az élelmiszerekért.

Fotó: Denver7