2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Lavrov: Moszkva és Peking kész megvédeni egymás érdekeit

frisshirek.hu, 2023. február 22. - 12:21
Lavrov: Moszkva és Peking kész megvédeni egymás érdekeit

Moszkva és Peking kész megvédeni egymás érdekeit a nemzetközi színtéren - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miközben szerdán Moszkvában fogadta Wang Yi kínai államtanácsost, a Kínai Kommunista Párt Politikai Bizottságának tagját, a Központi Bizottság Külügyi Bizottságának irodavezetőjét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Kapcsolataink stabilan és dinamikusan fejlődnek, és a nemzetközi színtéren tapasztalható nagy turbulenciák ellenére összetartást és készséget tanúsítunk arra, hogy a nemzetközi jog és az ENSZ központi szerepének tiszteletben tartása alapján kiálljunk egymás érdekeiért

- mondta Lavrov.
   

Wang hangsúlyozta, a magasszintű kölcsönhatás dinamikáját a KKP elnöke, Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin orosz elnök erőfeszítései tartják fenn - írja az MTI.

A nemzetközi helyzet változékonysága ellenére Kína és Oroszország mindig fenntartja stratégiai elszántságát, szilárdan és magabiztosan halad a többpólusú világ kialakításának irányába, továbbra is elkötelezett a többpólusú modell mellett

- jelentette ki a kínai tisztségviselő.

Wang szerint Peking arra számít, hogy a moszkvai találkozója új megállapodásokhoz vezet. A volt kínai külügyminiszter biztosította orosz tárgyalópartnerét, hogy folytatja a munkát a kétoldalú kapcsolatok elmélyítése érdekében.

Orosz sajtóértesülések szerint a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping is Oroszországba látogat hamarosan. A kínai államfő május elején tehet eleget orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin moszkvai meghívásának.

Fotó: Moszkva, 2023. február 22.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (j) fogadja Wang Yi kínai államtanácsost, a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottsága Főhivatalának igazgatóját Moszkvában 2023. február 22-én.
MTI/EPA/Pool/AFP/Alekszandr Nyemenov