2023.12.09., szombat - Natália
Szekszárd: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

"Nem csak Orbán és Putyin között dúl a láv" - szerelemlakatokat tett az orosz nagykövetségre a Momentum

frisshirek.hu | 2023. február 14. - 15:22
"Nem csak Orbán és Putyin között dúl a láv" - szerelemlakatokat tett az orosz nagykövetségre a Momentum

Valentin-napra tekintettel szerelemlakatokat helyezett el a Momentum. De nem akárhová és nem akármilyen szerelmesek között, hanem egy "hazánkat sújtó" kapcsolatról emlékeztek meg a magyar kormány és Oroszország között. A rendőrség jelenlévő járőrei azonnal cselekedtek is.

Ma van a szerelmesek világnapja!

- kezdte videójának kommentárját a Momentum, amely azonban hamar, a felkiáltáshoz képest váratlan fordulatot vesz. Nem a köztereken andalgó szerelmespárakról, hanem egy "Magyarországot sújtó" kapcsolat miatt akcióztak a párt politikusai.

Szerelemlakatokat helyeztek el a budapesti Orosz Nagykövetség kerítésére,

Gelencsér Ferenc a párt elnöke, Bedő Dáviddal és Tompos Mártonnal országgyűlési képviselőkkel közösen, amellyel szimbolikusan három magyar-orosz politikus "szerelmet" örökítettek meg:

  • Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
  • Semjén Zsolt és Kirill pátriárka
  • valamint Szijjártó Péter és Szergej Lavrov külügyminiszterek között.

Nemcsak Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin között dúl a láv, hanem sajnos a teljes magyar kormány benne van az oroszok hátső felében

- jegyezte meg az akcióval kapcsolatban Bedő Dávid. A Momentum a Valentin-napi lakatolással egyszersmind saját közelgő eseményüket is hirdették. Ukrajna oroszok általi lerohanásának első évfordulójára ugyanis Legyen végre az orosz agressziónak és megemlékezés az áldozatokról címmel február 24-ére tüntetést szerveznek az Orosz Nagykövetség elé.

A kiemelt kép forrása: a Momentum Facebook-videójának vágóképe