2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

"Nem csak Orbán és Putyin között dúl a láv" - szerelemlakatokat tett az orosz nagykövetségre a Momentum

frisshirek.hu, 2023. február 14. - 15:22
"Nem csak Orbán és Putyin között dúl a láv" - szerelemlakatokat tett az orosz nagykövetségre a Momentum

Valentin-napra tekintettel szerelemlakatokat helyezett el a Momentum. De nem akárhová és nem akármilyen szerelmesek között, hanem egy "hazánkat sújtó" kapcsolatról emlékeztek meg a magyar kormány és Oroszország között. A rendőrség jelenlévő járőrei azonnal cselekedtek is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Ma van a szerelmesek világnapja!

- kezdte videójának kommentárját a Momentum, amely azonban hamar, a felkiáltáshoz képest váratlan fordulatot vesz. Nem a köztereken andalgó szerelmespárakról, hanem egy "Magyarországot sújtó" kapcsolat miatt akcióztak a párt politikusai.

Szerelemlakatokat helyeztek el a budapesti Orosz Nagykövetség kerítésére,

Gelencsér Ferenc a párt elnöke, Bedő Dáviddal és Tompos Mártonnal országgyűlési képviselőkkel közösen, amellyel szimbolikusan három magyar-orosz politikus "szerelmet" örökítettek meg:

  • Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
  • Semjén Zsolt és Kirill pátriárka
  • valamint Szijjártó Péter és Szergej Lavrov külügyminiszterek között.

Nemcsak Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin között dúl a láv, hanem sajnos a teljes magyar kormány benne van az oroszok hátső felében

- jegyezte meg az akcióval kapcsolatban Bedő Dávid. A Momentum a Valentin-napi lakatolással egyszersmind saját közelgő eseményüket is hirdették. Ukrajna oroszok általi lerohanásának első évfordulójára ugyanis Legyen végre az orosz agressziónak és megemlékezés az áldozatokról címmel február 24-ére tüntetést szerveznek az Orosz Nagykövetség elé.

A kiemelt kép forrása: a Momentum Facebook-videójának vágóképe