2024.02.24., szombat - Mátyás
Szekszárd: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Határon Túli Szemle - Felvidék

frisshirek.hu | 2023. február 11. - 17:00
Határon Túli Szemle - Felvidék

Marad a posztján Rastislav Kacer szlovák külügyminiszter a nagy botrányt kiváltó, Magyarországról tett kijelentését követően, mivel továbbra is élvezi Eduard Heger miniszterelnök bizalmát. Mindeközben Nyitrán egy feltehetően ukrán nemzetiségű férfi kirabolta az egyik helyi postahivatalt, majd egy magyar rendszámú autóval menekült el a helyszínről. 

Rastislav Kácer ügyvezető külügyminiszter továbbra is élvezi Eduard Heger (OĽaNO) ügyvezető miniszterelnök bizalmát. 

Eduard Heger szlovák miniszterelnök a kérdésre, hogy Kácer Magyarországról tett kijelentéseit követően továbbra is élvezi-e a bizalmát, igennel felelt az RTVS Sobotné dialógy című műsorában. Mint mondta, nem látja indokoltnak, hogy ezért leváltsák őt a külügyi tárca éléről.

Kácer kijelentéseit illetően – mely szerint, ha Oroszországnak sikerül elfoglalnia Ukrajnát, akkor Magyarország is bejelenti területi igényét Szlovákiával szemben – nem nyilatkozott, az ügyet lezártnak tekinti. Úgy véli, a két ország közti kapcsolat továbbra is korrekt, professzionális és jó. Szerinte ezt megerősíti az Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével az EU-csúcson folytatott beszélgetése is.

Heger biztosított, továbbra is gondoskodik majd arról, hogy Szlovákia jó kapcsolatot ápoljon minden szomszédjával, így Magyarországgal és Ukrajnával is - írja az ujszo.com nevű felvidéki hírportál.

Magyar rendszámú autóval menekülhetett el a maszkos, vélhetően ukrán nemzetiségű postarabló

Pénteken kora este, röviddel hat óra előtt rablás történt Nyitrán, a Dolnocermánska utcai postán. A sötét ruhát viselő, maszkos férfi vélhetően ukránul beszélt, a helyszínről gyalog távozott – közölte a rendőrség. A tettes a lakóházak között ezt követően egy fekete színű Audi A8-as vagy egy körülbelül 2012-es évjáratú Mercedes CLS típusú autóba ült, amelynek magyar rendszáma H, H10 vagy H01-gyel kezdődött.

Bővebb tájékoztatást az esetről a rendőrség nem adott.

A hatóság az esetről egy felvételt is közzzétett, és a nyilvánosság segítségét kéri a rabló megtalálásában: aki bármilyen információval rendelkezik az esetről, az elkövető kilétéről, kérik, jelentkezzen a 158-as telefonszámon, bármely szlovák rendőrőrsön, vagy a rendőrség Facebook-oldalán, üzenetben.

A postarablásról készült videó itt tekinthető meg:

Fotó: Rastislav Kacer szlovák külügyminiszter Facebook-oldala