2023.05.28., vasárnap - Csanád, Emil
Szekszárd: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

"Ezen múlik Európa jövője" - Orbán bejelentkezésében elmondta, hogy mi a túlélésünk kulcsa

frisshirek.hu, 2023. február 11. - 07:00
"Ezen múlik Európa jövője" - Orbán bejelentkezésében elmondta, hogy mi a túlélésünk kulcsa

A migrációs nyomás tovább nő, a határok védelmén múlik Európa jövője – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában. „Ma hajnalban három órakor ért véget az európai miniszterelnökök tanácsának ülése. Azért tartott ilyen sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk” – mondta kormányfő. Elmondása szerint a nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik immáron a nyugati országok számára is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

– Nem lehet tovább elodázni,

szembe kellett nézni a helyzettel és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van. Sürgősen cselekedni kell.

Ebben a tagállamok egyet is értettek – tette hozzá a miniszterelnök. „A kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e, hogy azonnal cselekedni kell. Például

a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek és megerősítsék a határvédelmüket. Ezen múlik Európa jövője”

– mondta Orbán Viktor.

Majd elmondta a megszokott, már-már ha nem mondaná, hiányozna szokásos migrációs szöveget, de persze arról nem szólt, hogy a fülébe jutottak volna azok a hírek, amiről a világ összes sajtóorgánuma beszélt, tudósított róla a Frisshirek.hu is, milyen barátságtalanul, hűvösen viselkedett Zelenszkij ukrán elnökkel. 

Arra pedig az RTL.hu hívta fel a figyelmet, hogy a videó 29. másodpercétől Orbán Viktor egy elhagyatottnak tűnő, szemetes, építési törmelékkel borított terület kerítése előtt beszél a kerítésépítésről és határvédelemről, valamint Európa jövőjéről. A videónak ez a része az Európai Tanács épületétől három tömbre, a Jacques de Lalaing utca egyetlen foghíjtelke előtt készült. A háttérben látható „Future is Europe” hatalmas falfestmény (amire Orbán szövege is utal) a Novadead művésznevű brüsszeli graffitis-streetartos, a kongói származású Julien Crevaels alkotása – írja a portál, hangsúlyozva, hogy a környék a látszat ellenére egyáltalán nem annyira lepukkant, mint azt a videó sugallja. De persze ez is színjáték, mint oly sok más kormányzati kommunikáció.

Egy hosszú nap éjszakája

- adta a fotóknak Orbán a címet. Hát, látszik...