2024.02.24., szombat - Mátyás
Szekszárd: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

"A testbeszédünk mindent elárul" - Orbán Viktor Brüsszelből üzent, miután tárgyalt Zelenszkijjel – videó

frisshirek.hu | 2023. február 09. - 19:19
"A testbeszédünk mindent elárul" - Orbán Viktor Brüsszelből üzent, miután tárgyalt Zelenszkijjel – videó

Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy az a háború elhúzódik, Magyarország azonban továbbra is segíteni fogja Ukrajnát – közölte Orbán Viktor a Brüsszeli csúcsról küldött videójában. Az RTL.hu megjegyzi, hogy a közleményben azt írják, hogy „Magyarország a béketáborhoz tartozik!”, ezt írta ki Orbán korábban a Twitterre is. A szóhasználat azért is furcsa, mert a „béketábor” kifejezést Sztálin ideológusa, Andrej Zsdanov alkotta meg 1945-ben, hogy a keleti blokkot jellemezze vele - emlékeztet rá a portál.

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor korábban közösségi oldalán arról írt: Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára. Hozzátette:

támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében, Magyarország a béketáborhoz tartozik.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala