2023.03.24., péntek - Emőke
Az ország 19 megyéjében

Fidesz: Gyurcsányék már a magyar emberek életét és egészségét is veszélyeztetik

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 17:08
Fidesz: Gyurcsányék már a magyar emberek életét és egészségét is veszélyeztetik

Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött – közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a hatalomért "egyre gátlástalanabb szinteket lép".

Azt írták: Gyurcsány pártja áll a Magyar Orvosi Kamara döntése mögött. Miután a dollárbaloldal újra és újra elbukik a választásokon, egyre agresszívabb akciókkal próbálkozik: Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akarják megakadályozni, kihasználják a pedagógusokat, és most már a betegek orvosi ellátását akarják megakadályozni.

Úgy fogalmaztak:

"túlmegy minden határon", hogy Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék.

A baloldal már a választási kampányban is elárulta, hogy erre készül - tették hozzá. Szó szerint ezt mondták:

"Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy"

- áll a közleményben.

A Fidesz szerint Gyurcsányékat csak a hatalom megszerzés érdekli, nem az orvosok és nem a betegek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar orvosok többszörösét keresik annak, mint Gyurcsányék idején, éppen ezekben a napokban érkezik az emelt bérük, és az orvosi béremelés folytatódik.

Nyomásgyakorlásba kezdett az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara azon az állásponton van, hogy a január elsejével életbe lépett egészségügyi törvénycsomag teljesen kiszolgáltatottá teszi a hazai orvostársadalmat – írta meg korábban a Frisshirek.hu. Az új háziorvosi ügyeleti rendszerben például a háziorvosoknak az Országos Mentőszolgálat felé titoktartási szerződést kell aláírniuk.

A Frisshirek.hu arról is beszámolt, hogy Takács Péter államtitkár mai sajtótájékoztatóján egyértelművé tette, számolt be róla a blikk.hu, hogy az államtitkárságának és

A BELÜGYMINISZTÉRIUMNAK NEM AZ ORVOSTÁRSADALOMMAL VAN BAJA, A KONFLIKTUS AZ ORVOSI KAMARÁRA KORLÁTOZÓDIK. AZ ÁLLAMTITKÁR SZERINT A KORMÁNYZAT TÖREKEDETT ARRA, HOGY JÓ PARTNERI VISZONYT ALAKÍTSON KI A MOK-KAL, ÁM EZ NEM JÖTT ÖSSZE.

Fotó: MOK Facebook-oldala