2023.03.24., péntek - Emőke
Szekszárd: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

467 éve halt meg Tinódi-Lantos Sebestyén

frisshirek.hu, 2023. január 31. - 12:46
467 éve halt meg Tinódi-Lantos Sebestyén

Sárváron emlékezett meg a költő halálának évfordulójáról a Sárvár Város Önkormányzata, a Nádasdy-vár, valamint a krónikás nevét viselő Sárvári Tinódi Gimnázium.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A megemlékezés szónoka az idén a Tinódi Gimnázium igazgatónője, Némethné Rádl Krisztina volt, aki beszéde elején elmondta, miért is fontos időszak január vége az intézmény számára. 1956. január 29-én vette fel a gimnázium Tinódi nevét, január 30-án pedig a krónikás munkásságára emlékeznek. Beszédében felidézte Tinódi életútját, munkásságának fontos állomásait és gondolatait, valamint kitért Sárvárhoz és Nádasdy Tamáshoz fűződő kapcsolatára is – számolt be az eseményről a Sárvár Lendületben közösségi oldal.

Tinódi Lantos Sebestyén ugyanis, a törökkori Magyarország egyik legismertebb krónikása volt, aki 1556. január 30-án Sárváron hunyt el.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben