2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Kidőlt fák és leszakadt faágak akadályozták a vasúti forgalmat vasárnap

Tóth Rózsa, 2023. január 23. - 11:39
Kidőlt fák és leszakadt faágak akadályozták a vasúti forgalmat vasárnap

Az elmúlt 72 óra leforgása alatt egy tűzeset és tizennégy műszaki mentés adott munkát a Tolna vármegyei tűzolóknak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lakóháztűzhöz, közúti balesetekhez és kidőlt fákhoz riasztották vármegyénk tűzoltóit az elmúlt 72 óra leforgása alatt - adott tájékoztatást a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgaóság. Egy tűzeset és tizennégy műszaki mentés adott munkát a katasztrófavédelem készenléti egységeinek.

Kigyulladt egy lakóházzal egybeépített melléképület és istálló péntek délelőtt Nagyszékelyen, a Rákóczi utcában. A lángok a lakóépület tetőszerkezetét is elérték. A sárbogárdi hivatásos, tamási önkormányzati, továbbá simontornyai önkéntes tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik a családi ház tetőszerkezetét több helyen is megbontva 8 vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A ház két felnőtt és két kiskorú lakója a rokonaikhoz költözött.

Keresztbe fordult az úttesten egy kamion pénteken Kurdon, a 6538-as számú út 26. kilométerénél. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos és kurdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították, továbbá szabad területre vontatták a tehergépjárművet.

Kidőlt fák és leszakadt faágak akadályozták a vasúti forgalmat vasárnap több vármegyei vasútállomás közelében is. Alsómocsolád, Szászvár és Mágocs településekre riasztották a bonyhádi és dombóvári hivatásos, valamint a szászvári önkéntes tűzoltókat, akik motoros láncfűrész és kézi erő segítségével távolítottak el a sínekre dőlt fákat.

Fotók: Dombóvári és Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság