2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Az 5 fokos Dunában csobbantak a bevállalósak

Tóth Rózsa, 2023. január 23. - 07:45
Az 5 fokos Dunában csobbantak a bevállalósak

Komplex sportélményben vettek részt Ágnes napján a résztvevők. A Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjáról indult futás a gerjeni kompkikötőig, majd belevetették magukat a jéghideg Dunába.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, január 21-én a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjától indult közösségi futás Gerjenig, melyet a résztvevők az 5 fokos Dunában zártak jeges fürdőzéssel.

A Látogatóközpont és a gerjeni kompkikötő közötti távolság 12 km, melyet a Paks-Press Hírügynökség közlése szerint közel 50 futó teljesített, többek között az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.  kommunikációs igazgatója Dr. Kovács Antal fiával.

Az időjárás nem volt kegyes ezen a napon, a hetek óta tartó enyhe idő hóesésbe csapott át, de ez nem szegte kedvét sem a futóknak sem a fürdőzőknek. 

Romhányi Károly, Gerjen polgármestere történelmi pillanatnak, valamint újabb sikeres programnak írta le az eseményt.

Úgy fogalmazott, hogy mikor 2018-ban Németh Irénnel és Pető Zsolttal felmerült bennük a rendezvény gondolata, akkor még távoli célnak tűnt, de a figyelmet minden esetre fel szerették volna hívni, hogy Gerjen egy futótávnyira található Pakstól és: 

milyen jó lenne egy közvetlen út, amely megnyitná községünket és megszűnne zsáktelepülési jellegünk.

Akkor még nem sejthették, hogy ez a vágyuk egész gyorsan teljesül, és 2023-ban már az új úton futhatnak a rendezvényre érkező sportkedvelők, és „elsőként” vehetik birtokba az utat, hiszen még a közforgalom nem használhatja.

Ígéretéhez híven idén is, azaz ötödik alkalommal csobbant a polgármester is a Dunába. Az első alkalommal egy tucat jelentkezővel, idén azonban már több mint negyvenen vállalkoztak erre a didergető, de annál nagyobb adrenalin élményre!

A fotókat Balogh Zoltánné készítette és bocsátotta a frisshirek.hu rendelkezésére.