2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

300 adag meleg ételt osztott szét Szekszárdon a Szent György Lovagrend

Tóth Rózsa, 2023. január 20. - 16:36
300 adag meleg ételt osztott szét Szekszárdon a Szent György Lovagrend

Ételosztást szervezett Szekszárdon a Garay téren január 20-án a Szent György Lovagrend Tolna Megyei Nagypriorátusa. Vadgulyással, kenyérrel, meleg teával várták a rászorulókat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Már tegnap este óta tartottak az előkészületek a január 20-án megrendezett ételosztáshoz, melyet a Szent György Lovagrend Tolna Megyei Nagypriorátusa szervezett Szekszárdon a Garay téren. A frisshirek.hu élőben jelentkezett az eseményről.

Szabó Ferenc lovag és szervező a helyszínen tájékoztatta a frisshirek.hu munkatársát, hogy este összevágták a paradicsomot, paprikát és a hagymát, majd ma reggel 8 órától folytatták az előkészületeket. 10 órakor kezdték el főzni a vadgulyást, mely szarvasból és vaddisznóból készült, amit a Vadásztársaság ajánlott fel eme alkalomra.

300 adag meleg gulyással, hozzá kenyérrel és forró teával készültek.

A helyszínen a rossz időjárás ellenére sorokban álltak az emberek, türelmesen várva, hogy elkészüljön a finom gulyás, mely a meghirdetett 13 óra helyett később készült el. Ezen felül előzetesen bejelentkezett 40 nyugdíjas és a szekszárdi hajléktalan szálló lakói, ahova egyébként külön el szándékoztak menni és becsomagolva ételt vinni.

A Tolna Megyei Nagypriorátus minden évben egyszer megrendezi ezt az eseményt, mely nem csak az ételosztásról szól, sokkal inkább egy közösségformáló esemény, ahol ott a helyszínen főzik meg az ételt, az emberek pedig a várakozás és az étkezés alatt szót válthatnak egymásal.

A lovagrend életre hívói visegrádiak voltak. Céljuk Visegrád felemelése történelmének régi fényébe, a helyi fiatalok mozgósítása, magyar nemzeti hagyományok és az európai keresztény értékek ápolása - olvashatunk a kezdetekről a Szent György Lovagrend honlapján.

Az alapítást több éves kutatómunka előzte meg. Id. Cseke László feltárta az I. Károly király idejében Visegrádon alapított és működő rend történetét és tevékenységét.

Fotó: frisshirek.hu