2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Elaludt egy sofőr vezetés közben az M6-os autópályán

Tóth Rózsa, 2023. január 19. - 09:55
Elaludt egy sofőr vezetés közben az M6-os autópályán

A figyelmetlenség és fáradság volt a vezető indok az utakon és már rendszeresnek mondható, hogy adatok hátrahagyása nélkül távoznak a károkozók - olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön megjelent baleseti összefoglalójában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

2023. január 18-án kilenc anyagi káros baleset történt - közzétette baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Szerdán az éjszakai órákban egy kisteherautó vezetője elaludt a volán mögött az M6-os autópályán, és lesodródott az útról a füves részre.

Három baleset történt Szekszárd térségében. Az 56-os főúton Bátaszék és Várdomb között a délelőtti órákban egy autós nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó teherautó mögött, és hátulról nekiütközött. Egy másik baleset Szekszárdon a Rákóczi utca és a Parászta utca kereszteződésben történt. Egy autós a Rákóczi utcára akart kanyarodni, de az Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla jelzése ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton haladó kocsinak, és összeütköztek. A vétlen autós ezt követően még egy másik – a kereszteződésben forgalmi okból álló – kocsinak is nekiütközött.

Egy autós a 6-os főúton Sötétvölgynél ütött el egy elé szaladó vadon élő állatot. Dombóvár térségében szintén három anyagi káros baleset történt. Az egyik balesetet egy ismeretlen autós okozta, aki egy dombóvári telephelyről történő kiállás során nekiment egy ott parkoló autó elejének, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. Egy másik balesetben az elsőbbséget nem adta meg az autós Kapospulán az arra közlekedő kistehergépkocsinak.

A harmadik balesetben szerdán, az esti órákban Dombóváron egy autós meg akart fordulni az úton. Balra indexelt, és megkezdte a kanyarodást, de nem észlelte, hogy járműve előzését már megkezdték, és az előző kocsi elé fordult. A balesetben mindkét kocsi összetörött.

Tamási térségében is történt két baleset. Az egyik esetben egy autós egy balra ívelő kanyarban túlságosan lehúzódott egy szemből érkező jármű miatt az út jobb szélére. Az kocsi ekkor a vizes, saras úton megcsúszott és az árokba sodródott, miközben kidöntött egy Veszélyes útkanyarulatot jelző táblát is. A másik baleset Tamásiban történt, amikor a jármű vezetője tolatás közben nekiütközött az úttest szélén parkoló autónak.

Fotó: police.hu