2024.02.24., szombat - Mátyás
Szekszárd: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Rozé borokat kóstolt a Szekszárdi Borászok Céhe

Tóth Rózsa | 2023. január 18. - 16:20
Rozé borokat kóstolt a Szekszárdi Borászok Céhe

A 2022-es évjáratból Kékfrankos, Kadarka, Merlot, Syrah, Néró és Cabernet Franc rosékkal is találkozhattak a résztvevők.

Hagyományosan ismét a Fritz Birtok adott otthont az év első Szekszárdi Borászok Céhe kóstolójának, ahol idén is a rosék játszották a főszerepet - írt az eseményről a Borház.

A vakkóstoló során összesen 19 tétel került a poharakba. A borok identitását ilyenkor kizárólag a bírálat után fedik fel, így a kóstolás egy izgalmas játék, ahol találgathatják a fajtát, illetve a borászatot illetően és elkerülik a szubjektív értékeléseket is.

A 2022-es évjáratból a hagyományosnak számító Kékfrankosok mellett Kadarka, Merlot, Syrah, Néró és Cabernet Franc rosékkal is találkozhattak a résztvevők. A Fritz Borház vendéglátóként két tétellel készült a kóstolóra, a Derűs Kékfrankos Roséval és Fritzzante Kadarka Roséval.

A Szekszárdi Borászok Céhe 2006-ban alakult a borvidék legismertebb borászainak részvételével, elit szervezetként. Célkitűzése a borvidék felemelkedése, az ehhez szükséges célok, feladatok meghatározása, közösségi végrehajtása, szigorú etikai és szakmai szabályok mentén.

Fotó: Fritz Birtok Facebook-oldala