2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Rozé borokat kóstolt a Szekszárdi Borászok Céhe

Tóth Rózsa, 2023. január 18. - 16:20
Rozé borokat kóstolt a Szekszárdi Borászok Céhe

A 2022-es évjáratból Kékfrankos, Kadarka, Merlot, Syrah, Néró és Cabernet Franc rosékkal is találkozhattak a résztvevők.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hagyományosan ismét a Fritz Birtok adott otthont az év első Szekszárdi Borászok Céhe kóstolójának, ahol idén is a rosék játszották a főszerepet - írt az eseményről a Borház.

A vakkóstoló során összesen 19 tétel került a poharakba. A borok identitását ilyenkor kizárólag a bírálat után fedik fel, így a kóstolás egy izgalmas játék, ahol találgathatják a fajtát, illetve a borászatot illetően és elkerülik a szubjektív értékeléseket is.

A 2022-es évjáratból a hagyományosnak számító Kékfrankosok mellett Kadarka, Merlot, Syrah, Néró és Cabernet Franc rosékkal is találkozhattak a résztvevők. A Fritz Borház vendéglátóként két tétellel készült a kóstolóra, a Derűs Kékfrankos Roséval és Fritzzante Kadarka Roséval.

A Szekszárdi Borászok Céhe 2006-ban alakult a borvidék legismertebb borászainak részvételével, elit szervezetként. Célkitűzése a borvidék felemelkedése, az ehhez szükséges célok, feladatok meghatározása, közösségi végrehajtása, szigorú etikai és szakmai szabályok mentén.

Fotó: Fritz Birtok Facebook-oldala