2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Szekszárd: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Korszerűsítik Pakson a Művelődési Központot

Tóth Rózsa, 2023. január 18. - 13:57
Korszerűsítik Pakson a Művelődési Központot

Paks polgármestere és a Csengery igazgatója egyeztetett a tervezési munkákról, mely szerint bővítik a nézőtér befogadóképességét, akadálymentesítést alakítanak ki, új járdaburkolatot építenek ki.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Elkezdődnek a Csengey Dénes Kulturális Központ felújításának tervezési munkái - tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere, aki Márkus Zalán igazgatóval egyeztetett és részletesen bemutatta az előttük álló feladatokat.

A városvezető kitért arra, hogy a feladatok között szerepel a meglévő színházterem felújítása, korszerűsítése. Új többfunkciós termet szeretnének kialakítani az épület bővítményi részében, amelynek nézőtéri befogadóképessége minimum 200 fő. A felújítás alatt gondot fordítanak az épület komplex akadálymentesítése.

A bővítményi épületrész lapostető szerkezet egy részének járhatóvá tétele is szükséges, ahol pihenő-rekreációs célú tartózkodást szeretnének megvalósítani. Az épület környezetében új járdaburkolat, térburkolat, csapadékvíz-elvezetés építése is megvalósításra fog kerülni.

A Paksi Polgármesteri Hivatal célja, hogy a Csengey Dénes Kulturális Központ épületének és környezetének a kisváros hangulatához méltó, a kor elvárásainak megfelelő, igényesen megtervezett korszerűsítése valósuljon meg. 

Fotó: Szabó Péter Facebook-oldala